Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Ποιός κρατάει τα κλειδιά του πλανήτη…

nato vs russia
Άρθρο στην ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ, αποκαλύπτει στοιχεία για το λόγο που όλοι θέλουν την χώρα μας..
Σύμφωνα με την έκθεση του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα και η Σουηδία είναι οι δύο χώρες που κατέχουν νησιά τα οποία έχουν μεγάλη γεωστρατηγική αξία. Αυτό μπορεί να χρησιμεύει ως μόχλευση σε σχέση με την μεγάλη προσοχή της Ρωσίας ειδικά σε αυτές τις δύο χώρες.

Το ΝΑΤΟ, στην έκθεσή του προειδοποιεί τονίζοντας, ότι αυτά τα νησιά έχουν τεράστιο γεωπολιτικό ρόλο, και η σωστή προσέγγιση στο θέμα, θα βοηθήσει στο να αποτραπεί αποτελεσματικά η ρωσική επέκταση .

Όσο αφορά την Ελλάδα που βρίσκεται εν μέσω της χειρότερης οικονομικής και πολιτικής κρίσης που έχει βιώσει ποτέ, παρά το γεγονός ότι......
.... η έξοδος της χώρας μας από την ευρωζώνη δεν υφίσταται πλέον, το μέλλον παρουσιάζεται δυσοίωνο. Παρ’ όλα ταύτα παίζει καθοριστικό ρόλο στην συμμαχία του ΝΑΤΟ καθώς αποτελεί μια από τις σημαντικότερες στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ (η βάση της Σούδας καθώς αποτελείται από μια ναυτική βάση , ναύσταθμο, και αεροπορική βάση) και η συνέχιση της συνεργασίας αποτελεί κύριο παράγοντας της γεωστρατιγικής πολιτικής που έχει χαράξει η Δύση.

Ανάλογη θέση στο ΝΑΤΟ έχει και η Σουηδία που βρίσκεται στο επίκεντρο της Σκανδιναβίας και της Βαλτικής Θάλασσας. Βάση αεροπλάνων σε σημείο ζωτικής σημασίας αποτελεί το Νησί Γκότλαντ, το οποίο που βρίσκεται στα ανοικτά της νότιας ακτής της Σουηδίας στο επίκεντρο της Βαλτικής Θάλασσας. 
Αν συνυπολογίσουμε και την τοποθέτηση σύγχρονων αντιαεροπορικών συστημάτων άμυνας , τότε αναδεικνύεται σε γεωστρατιγικής σημασίας καθώς θα είναι σε θέση να ελέγχει τη Βαλτική Θάλασσα, από τη νήσο Bornholm της Δανίας, στα νότια των νησιών Aland στα βόρεια και στις χώρες της Βαλτικής.
Να σημειωθεί ότι η Σουηδία δεν ανήκει στην συμμαχία του ΝΑΤΟ.
Συγκεντρωτικά λοιπόν, όλοι «σφάζονται» για τις δύο αυτές χώρες, προκειμένου να αναπτύξουν στρατιωτικές βάσεις γεωστρατιγικής σημασίας που θα ελέγχουν επί της ουσίας 3 Ηπείρους.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Halford Mackinder, οποίος χαρακτηρίζεται ως ένας από τους πατέρες της γεωπολιτικής, » ο έλεγχος της Ελλάδας με οποιονδήποτε τρόπο από τη Ρωσία, κατά πάσα πιθανότητα θα επιφέρει μαζί της και τον έλεγχο του Πλανήτη «.
Όπως όλα δείχνουν η χρεωκοπημένη Ελλάδα έχει ανεβασμένες μετοχές στο χρηματιστήριο της γεωστρατιγικής πολιτικής .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου