Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Οι Ρώσοι ελεύθεροι σκοπευτές θα γίνουν «αόρατοι» με το σύστημα Argus-NV

Οι Ρώσοι ελεύθεροι σκοπευτές σύντομα θα γίνουν αόρατοι  στον εχθρό με τη βοήθεια ενός πρωτοποριακού νέου αποστασιόμετρου, που αναπτύχθηκε από αμυντική  εταιρεία που εδρεύει στη Μόσχα, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.
«Είμαστε σε ανάπτυξη ενός νέου τύπου αποστασιόμετρου που θα επιτρέψει την πιο αποτελεσματική χρήση των υπέρυθρων και  της νυχτερινής όρασης . 
Αυτό ο νέος μετρητής αποστάσεων ενεργοποιείται  σε ένα  συγκεκριμένο μήκος κύματος, γεγονός που θα καθιστά τον  σκοπευτή αόρατο στον εχθρό », τόνισε ο  γενικός διευθυντής της εταιρείας Argus-NV, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων   RIA Novosti .
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι νωρίτερα ότι οι τελευταίου τύπου διόπτρες παντός καιρού μέρας/νύκτας έχουν ελεγχθεί επιτυχώς από το ρωσικό στρατό.
Το αποστασιόμετρο  Argus-NV είναι ελαφρύ, μικρό και ανθεκτικό διαθέτοντας ισχυρές μπαταρίες και διασφαλίζοντας  τις........ τυχόν αστοχίες στην λειτουργία του όπλου,  κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Η εταιρεία ειδικεύεται στην ανάπτυξη της υπέρυθρων καλυμμάτων που  τοποθετούνται μπροστά στο  όπλο, έτσι ώστε η σκοπευτής να μην χάσει χρόνο, κατά την διενέργεια βολής .
Το Argus-NV χρησιμοποιεί ειδικά στηρίγματα για να τοποθετηθεί  σε διάφορους τύπους όπλων, συμπεριλαμβανομένων των τυφεκίων  VSS και SVD των  ελεύθερων σκοπευτών του ρωσικού στρατού .
Ο τακτικός ρόλος που είχε το τυφέκιο SVD στον σοβιετικό στρατό, και τον οποίο διατηρεί στον ρωσικό,  διαφέρει από εκείνον του «τυπικού» όπλου του ελεύθερου σκοπευτή, με την έννοια του όρου που έχει επικρατήσει στη Δύση.
Ο κύριος ρόλος του τυφεκίου SVD είναι η επέκταση του δραστικού βεληνεκούς πέρα από τις δυνατότητες των κοινών τυφεκίων, παρέχοντας πυρά ακριβείας σε αποστάσεις έως τα 600-700 μέτρα.
Το γεγονός ότι το SVD χρησιμοποιείται ευρέως και ως τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή σημαίνει πιθανότατα ότι μέχρι πρόσφατα δεν υφίστατο ειδικός εξοπλισμός της κατηγορίας αυτής στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, παρόλο που η πρόσφατη ένταξη σε υπηρεσία του τυφεκίου SV-98 του ίδιου διαμετρήματος, είναι ικανή με την πάροδο του χρόνου να διαφοροποιήσει την κατάσταση.
Μια ακόμη παραλλαγή αποτελεί το SVU (τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή με κοντύτερη κάνη) με βάση το σύστημα bull-pap (με την  σκανδάλη τοποθετημένη μπροστά από τον γεμιστήρα και τον επικρουστήρα).
Οι δημιουργοί της συγκεκριμένης τροποποίησης κατάφεραν χωρίς απώλειες να μικρύνουν την κάνη κατά 100 χιλιοστά.
Επίσης, στο τυφέκιο έχει μειωθεί ο θόρυβος του πυροβολισμού, γεγονός που εξασφάλισε τη μεγαλύτερη δυνατή κάλυψη του ελεύθερου σκοπευτή στη μάχη σε συνθήκες πόλεως.
Το συγκεκριμένο τυφέκιο χρησιμοποιείται ευρέως από τις ειδικές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας.
‘Όπως έχουμε γράψει κατ΄επανάληψη από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, η ρωσική αμυντική βιομηχανία ευρίσκεται σε φάση πραγματικού οργασμού σε όλο το φάσμα των οπλικών συστημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου