Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Ο άξονας Τουρκίας- Γερμανίας-Ουκρανίας προκαλεί μέγα κίνδυνο στον άξονα, Ελλάδα – Ρωσία – Σερβία – Βουλγαρία.

n_94175_1
Τα δύο «φιλαράκια» (Τουρκία και Γερμανία)  εδώ και 100 χρόνια από την εποχή του πρώτου παγκοσμίου πολέμου,  ξανασμίγουν και πάλι «μαζί», προφανώς διότι συμπίπτουν τα συμφέροντα τους.  Πάντα όμως υπήρχε ανοικτός « δίαυλος» επικοινωνίας μεταξύ τους.
Την ίδια στιγμή η Άγκυρα ενεργοποιεί αμυντική συμμαχία με την Ουκρανία, χώρα άμεσου ενδιαφέροντος της , όπως και για το Βερολίνο. Έχουμε δηλαδή την δημιουργία ενός άξονα (Τουρκία-Ουκρανία με την Γερμανία), η οποία «απλώνεται» και αυτή στην Μέση Ανατολή.
Πρόκειται για μία γεωστρατηγική  εξέλιξη  λίαν επικίνδυνη για την χώρα μας, όσο και για τoν άξονα  Ρωσία- Σερβία -Ελλάδα-Βουλγαρία. Ο λόγος έχει να κάνει με την γερμανική επεκτατικότητα στα Βαλκάνια μέσω της ΕΕ, δίνοντας παράλληλα «ελεύθερο πεδίο» δράσης στον........ οθωμανικό ηγεμονισμό.
Οι υπουργοί Άμυνας της Τουρκίας και της Γερμανίας υποσχέθηκαν  «ενότητα» στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα μετά τον θάνατο 10 Γερμανών Τουριστών οι οποίοι  σκοτώθηκαν στην  Κωνσταντινούπολη από βομβιστή αυτοκτονίας, αναφέρει ο τουρκικός τύπος.
«Η παρουσία της σεβαστής  συναδέλφου μου εδώ,  είναι μια σημαντική και απτή απόδειξη της συνεργασίας και της ενότητας που έχουμε  στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας σε παγκόσμια κλίμακα», δήλωσε στο  κρατικό Πρακτορείο Anadolu ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ.
Η συνέντευξη δόθηκε στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, παρουσία της   Γερμανίδας Υπουργού  Άμυνας Ursula von der Leyen,
«Ως μέλος της διεθνούς συμμαχίας κατά του ISIS , η Τουρκία χρησιμοποιεί τις αμυντικές  δυνατότητες της αλλά  και τις ικανότητες που διαθέτει  σε ανώτατο επίπεδο και τις οποίες διαμοιράζεται με άλλες χώρες. Ανοίγοντας την βάση του Ιντσιρλίκ στην χρήση  φιλικών και συμμαχικών κρατών θα πρέπει να αξιολογηθούμε  από την άποψη αυτή», είπε ο Γιλμάζ.
Η Von der Leyen από την πλευρά της ανέφερε ότι η συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και της Γερμανίας για την καταπολέμηση του ISIS έχει φέρει πολύ κοντά τις ένοπλες δυνάμεις των δύο χωρών.
Οι χώρες  μας είναι ενωμένες  για τον κοινό σκοπό , κάτι που απεικονίζεται βέβαια και από την συμμαχία  αυτή . Είμαστε πλάι –πλάι  στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Γι “αυτό και τα πολεμικά μας  αεροσκάφη  είναι  εδώ στο Ιντσιρλίκ. Γνωρίζουμε  ότι οι πρόσφυγες στην Ευρώπη προσπαθούν να ξεφύγουν από την τρομοκρατία στην Συρία  », δήλωσε ο von der Leyen.
Πρόκειται σαφέστατα για απόλυτη σύμπνοια απόψεων, των δύο  χωρών σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα. Εάν τώρα οι πολιτικοί στην χώρα μας,  αναμένουν το Βερολίνο να «τραβήξει το αυτί» στους Τούρκους που  «αμολάνε» καθημερινά 5000 χιλιάδες μετανάστες/πρόσφυγες στα νησιά μας είναι  τουλάχιστον «γελασμένοι».
Γερμανοί και Τούρκοι , όπως έκαναν και στο παρελθόν , συνεργάζονται στενά , πολύ στενά , ειδικά οι υπηρεσίες πληροφοριών τους.
Όσο για το Αιγαίο πέλαγος , το Βερολίνο θα μας πιέσει για κοινές περιπολίες με τους Τούρκους , μετά την αναβάθμιση της FRONTEX , σε κανονικό σώμα.
Τα σχέδια όμως αυτά θα πάνε περίπατο , διότι η Ρωσία λόγω δικών της συμφερόντων θα «διαλύσει» την ανίερη αυτή συμμαχία με την δημιουργία ενός ακόμα πιο ισχυρού στόλου της Μεσογείου. Το καλοκαίρι θα αποστείλουν εκ νέου νέα «μεγάλα» πολεμικά πλοία , ενώ στην Συρία δημιουργούν νέα αεροπορική βάση δίπλα από τους Τούρκους. Η κάθοδο της «ρωσικής Αρκούδας » είναι γεγονός, και οι Ρως ήρθαν για να μείνουν στην περιοχή.
Είπαμε,  στο τέλος « οι Γερμανοί  πάντα χάνουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου