Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

«ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ» ΣΕ ΝΕΑ ΙΜΙΑ ΣΤΗΝ ΖΟΥΡΑΦΑ ?

foto-1
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ασυνήθιστη κινητικότητα παρουσιάζεται από την άλλη πλευρά του Αιγαίου αυτές τις μέρες πάνω στην ελληνική βραχονησίδα – Φάρος, την Ζουράφα, ανατολικά της Σαμοθράκης
Πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής, τουρκικά ψαράδικα, ακόμα και τουρκικό ελικόπτερο περνούν πάνω και δίπλα από την Ζουράφα με κύριο σκοπό να καταδείξουν και να κατοχυρώσουν την τουρκική κυριαρχία στον ελληνικό αυτό βράχο, ο οποίος έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον ένεκα του ότι, όπως υποστηρίζεται, στην περιοχή υπάρχουν ......

..εκτεταμένα κοιτάσματα φυσικού αερίου.

Εντυπωσιακό είναι πως στους επίσημους καταλόγους που δημοσιεύονται των τουρκικών φάρων του Αιγαίου, η Ζουράφα παρουσιάζεται σαν τουρκική και μάλιστα να ανήκει στην διοικητική περιφέρεια του Αίνου, (Enez), της ανατολικής Θράκης.
Kuzey Ege’de Yer Alan Fenerler (teknekolik.com)
Türkiye, Yunanistan sınırında Enezden başlayarak, Saros körfezi, Gökçe ada, Bozcaada, Baba burnu, Edremit körfezi, Ayvalığa kadar olan deniz alanı kuzey Ege olarak tanımlanmıştır.
Kuzey Ege’de Bulunan Fenerler’i aşağıda görebilirsiniz.
Nis. Zürafa – – – – – – – FnF1 (2) W8M
Bakla bumu – – – – – – -FnF1W3s5M
Büyükkemikli – – – – — FnF1W5s10M
Aydıncıkburnu – – – – – FnF1(3)W20s9M
Mehmetçik – – – – – – – FnF1WR5s14-10M
Tavşan adası – – – – – -FnF1WR5s14-10M
Bozcaada batı burnu FnF1(2) 15s15M
Baba burnu – – – – – – -FnF1(4)W20s15M
Sivrice burnu – – – – – FnF1(2)W10s 10M
Akra Molivas – – – – – -FnLF1WG10s128M
Güneş adası – – – – – – FnF1W3s8M
Korkut burnu – – – – – FnF1 W 3s 7M
Φέτος κλείνουν είκοσι χρόνια από την μεγάλη κρίση την Ίμια όπου οι δυο χώρες έφτασαν στο χείλος ενός ολοκληρωτικού πολέμου. Σήμερα τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά, αλλά και πολύ ελκυστικά για την Άγκυρα να προκαλέσει μια μεγάλη κρίση στο Αιγαίο για να ξεπεράσει τα πολλαπλά εσωτερικά της αδιέξοδα.
Δει είναι σίγουρο πως στην Αθήνα έχουν αντιληφθεί τους κινδύνους από μια ενισχυόμενη τουρκική προκλητικότητα ένεκα της προβαλλόμενη ελληνικής αδυναμίας να προασπίσει τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική μας κυριαρχία κάτω από μια μνημονική «αλυσίδα».
Σε κάθε περίπτωση… η ιστορία δεν χαρίζεται ποτέ στους προδότες!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
 Νίκος Χειλαδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου