Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Ξένα κέντρα και πράκτορες αποφάσισαν Κυριάκο Μητσοτάκη.

Χαρές και πανηγύρια για την Μασονία !

Big chief no shit… big shit no chief… παμπάλαιο αμερικάνικο ανέκδοτο

Δεν ξέρω πως και γιατί, αλλά αυτό το ανέκδοτο μου θύμισε η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για αρχηγό της Ν.Δ. και η όλη φασαρία γύρω από αυτήν.

Ο Ινδιάνος μάγος δεν μπορεί να κάνει καλά τη βαριά δυσκοιλιότητα του αρχηγού και ζητά τη βοήθεια λευκού γιατρού. «Big chief no shit», του λέει κι εκείνος του συνταγογραφεί, ξανά και ξανά χωρίς ....

...αποτέλεσμα, ώσπου…
«big shit no chief», ο αρχηγός τα έκανε μαζεμένα, αλλά μαζί με αυτά, βγήκε και η ψυχή του…

adwnis-kyriakos-708
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγκαλιάζει και ευχαριστεί εγκάρδια τον άλλο μεταρρυθμιστή, Αδωνι Γεωργιάδη, για τη δημόσια στήριξη που του έδωσε και τον αγώνα υπέρ της υποψηφιότητάς του. Ο Μητσοτάκης λέει στον Γεωργιάδη: «Αστέρα μου, τα καταφέραμε!» Βίντεο

Και μόλις ο chief Κυριάκος κερδίζει το κακόγουστο και πονεμένο σήριαλ των εκλογών, όλα τα ξένα μίντια θριαμβολογούν, όπως θριαμβολογούσαν με τον Αλέξη Τσίπρα, που θα άλλαζε την Ευρώπη ολόκληρη. Ωστόσο, ξέχασαν να πουν τι είδους αλλαγή θα φέρει.

Πρώτοι και καλύτεροι οι φίλοι μας οι Γερμανοί: Η Deutsche Welle με τίτλο «Επικίνδυνος ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Τσίπρα» κάνει σούμα τα του γερμανικού τύπου:


dpa: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί παράδειγμα κλασσικής ελληνικής παραδοξολογίας, μιας δυσεπίλυτης αντίφασης

Handelsblatt: Με την αλλαγή γενεάς στην κορυφή τη ΝΔ ο πρωθυπουργός Τσίπρας αποκτά έναν σοβαρό αντίπαλο, καθώς, «Ακόμη ο Τσίπρας διαφεντεύει την πολιτική σκηνή της Αθήνας». 

»Αλλά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξη Τσίπρας αποκτά έναν σοβαρό αντίπαλο, που θα μπορούσε να είναι επικίνδυνος για τον ίδιο και το ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές», προβλέπει η γερμανική εφημερίδα. «Αυτές οι εκλογές θα μπορούσαν να έρθουν νωρίτερα από ότι υπολογίζεται, δεδομένου ότι ήδη 4 μήνες μετά την επανεκλογή του ο κυβερνητικός συνασπισμός διαθέτει μόνο 153 ψήφους στη Βουλή. Δεν πρόκειται για ένα ασφαλές ‘μαξιλάρι’, αν αναλογιστεί κανείς τις επικείμενες ψηφοφορίες για το ασφαλιστικό ή τις αντιλαϊκές αυξήσεις φόρων για τους αγρότες.

»Για τη δεξιά πτέρυγα του κόμματος ο Μητσοτάκης θεωρείται νεοφιλελεύθερος, που για την Ελλάδα ισοδυναμεί με ύβρη. Σε αυτούς που παρασκηνιακά κινούνται εναντίον του Μητσοτάκη συμπεριλαμβάνεται και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, του οποίου η θητεία επισκιάστηκε από σκάνδαλα διαφθοράς».

Τα άλλα φιλαράκια μας, οι Άγγλοι και Αμερικάνοι:
  • Reuters: Ο μεταρρυθμιστής Μητσοτάκης θα ασκήσει πίεση στον Τσίπρα για το ασφαλιστικό
  • Financial Times: Ο Μητσοτάκης θα ηγηθεί ελληνικού αντιπολιτευτικού κόμματος. Δεσμεύεται να μην υποστηρίξει τη μεταρρύθμιση του υπό κατάρρευσιν κρατικού ασφαλιστικού συστήματος
  • Guardian: Ο άνθρωπος που εκλέχτηκε για να αμφισβητήσει τον Τσίπρα και να ανανεώσει την ΝΔ
Οι του τόξου Ελλάς-Γαλλία συμμαχία:

  • Le Monde: Η ελληνική δεξιά επέλεξε ένα νέο αρχηγό και βάζει τέλος στην κυριαρχία Καραμανλή
  • “Liberation” : Ναι μεν γράφει ότι η Ν.Δ εξέλεξε νέο αρχηγό, ωστόσο, στις πρώτες γραμμές του σχετικού άρθρου δεν αναφέρει καν το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ επίσης έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της την φωτογραφία του Ευάγγελου Μειμαράκη (η εφημερίδα πρόσκειται στον ΣΎΡΙΖΑ)
Και σε γενικές γραμμές λένε αυτά που θέλουν να ακούσουν όλοι οι Έλληνες, όχι μόνο οι ψηφοφόροι της Ν.Δ.:

  • Ο μεταρρυθμιστής Κυριάκος είναι τώρα ο μπαμπούλας του “αριστερού” Τσίπρα. Ο οποίος έχει χάσει τη δημοτικότητα του λόγω μεταρρυθμίσεων. Κι εδώ κάνουν το σταυρό τους… Πως να καταλάβει κανείς; Δεν βγάζεις άκρη.
  • Ο Καραμανλής έχασε την κυριαρχία του. Στο κόμμα μόνο ή και εκτός; Και δεν μου λέτε, τώρα που την “έχασε” θυμήθηκαν να αναφέρουν ότι την είχε παρότι δεν έχει βγάλει λέξη από τη μέρα που παρέδωσε τη σκυτάλη στον ΓΑΠ για να μας βάλει στο μνημόνιο; χμμμ…
  • Ο Μητσοτάκης κέρδισε γιατί ΔΕΝ στηρίχθηκε από τον Καραμανλή όσο ο Μεϊμαράκης. Ναι όντως, αυτό φρόντισαν να γίνει ξεκάθαρο σε όλους, έτσι κάηκε ο Μεϊμαράκης. Το ερώτημα είναι γιατί ο Μεϊμαράκης έπαιξε προεκλογικά το χαρτί Καραμανλής σε μια στιγμή που έχει γίνει βούκινο στο ελληνικό κοινό η καλή του σχέση με τον Τσίπρα; χμμμ…
  • Ο μεταρρυθμιστής Μητσοτάκης θα ασκήσει πίεση στον Τσίπρα για το ασφαλιστικό. Προς περισσότερη μεταρρύθμιση ή λιγότερη; Τι σόι μεταρρυθμιστής θα είναι να ζητήσει λιγότερη; Ποιος εκπροσωπεί τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών; Ποιοι είναι αυτοί οι νεοδημοκράτες που τελικά θέλουν περισσότερες μεταρρυθμίσεις;
Και γιατί χαίρονται οι ξένοι πράκτορες και χαμογελούν, πατέρα;

Γιατί αναφέρουν ότι είναι από καλό πολιτικό τζάκι, νεοφιλελεύθερος που θα εξασφαλίσει τις μεταρρυθμίσεις, είτε ως αντιπολίτευση, είτε ως κυβέρνηση. Αλήθεια, πόσοι γνωρίζουν την ιστορία του τζακιού; Πόσοι θυμούνται την ιστορία του τζακιού;

Το «Τζάκι»

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πατέρας του Κυριάκου υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ενώσεως Κέντρου λαμβάνοντας μέρος στον επονομαζόμενο Ανένδοτο Αγώνα των ετών 1961 – 1963.
Αργότερα αποστάτησε από το κόμμα, αφού η κεντρώα παράταξη είχε ανέβει στην εξουσία έπειτα από μακρά περίοδο παραμονής της στην αντιπολίτευση. Ήρθε σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου αποχώρησε από την κυβέρνηση μαζί με άλλα στελέχη, χαρακτηριζόμενοι ως «αποστάτες» και «προδότες» της Ένωσης Κέντρου, σχηματίζοντας τις λεγόμενες «κυβερνήσεις των Αποστατών» (του Αθανασιάδη-Νόβα, του Τσιριμώκου και τουΣτεφανόπουλου). Με το ξέσπασμα του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου συνελήφθη και εν συνεχεία την έκανε για το εξωτερικό.

Μεταπολιτευτικά δημιούργησε το «Κόμμα Νεοφιλελευθέρων» και στις εκλογές του 1977 εξέλεξε ΜΟΝΟ δυο βουλευτές, τον ίδιο και τον Παύλο Βαρδινογιάννη, της γνωστής και μη εξαιρετέας οικογένειας, που κυβερνάει τον τόπο μας ως μια από τις μεγαλύτερες οικογένειες της ελληνικής ελίτ.
Το 1978, ο “επιτυχημένος’ αυτό πολιτικός εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία. Πως; Του το ζήτησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής! Για να διευρύνει, υποτίθεται για διεύρυνση του κόμματος στον κεντρώο χώρο. Στην ουσία η Ν.Δ. δεν ωφελήθηκε ιδιαίτερα από αυτό, απλά εξασφαλίστηκε η ύπαρξη του Μητσοτάκη σε έναν πιο σίγουρο πολιτικό χώρο. Ανέλαβε το υπουργείο Συντονισμού, με το 1980έγινε υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Γ. Ράλλη έως τις εκλογές του 1981. Εν συνεχεία διετέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ μέχρι το 1984. Την 1 Σεπτεμβρίου του 1984 η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας τον εξέλεξε πρόεδρο του Κόμματος σε διαδοχή του Ευάγγελου Αβέρωφ. Εκείνη τη στιγμή θεωρήθηκε ο καταλληλότερος να αντιμετωπίσει τον τότε αρχηγό του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ανδρέα Παπανδρέου λόγω της παλιάς προσωπικής τους αντιμαχίας.
Τι κατάφερε; Μια τρύποα στο νερό. Τον Ιούνιο του 1985, η Νέα Δημοκρατία, υπό την ηγεσία του συγκέντρωσε ποσοστό 40,84% έναντι 45,85% του ΠΑΣΟΚ.

Παρά τη δεύτερη αυτή ήττα της Ν.Δ. και παρά τις εσωκομματικές προστριβές και αμφισβήτηση του προέδρου της, ο Μητσοτάκης παραμένει και αποχωρεί από το κόμμα ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, βασικός εσωκομματικός αντίπαλος του Κ. Μητσοτάκη. Προτιμήθηκε να καεί ο δεύτερος.

Η “επιτυχία” δεν έχει τέλος. Στις δύο βουλευτικές εκλογές του 1989 δεν κατάφερε να κερδίσει την αυτοδυναμία, το πέτυχε όμως σε αυτές της 9ης Απριλίου του 1990, οπότε και σχημάτισε κυβέρνηση υπό την προεδρία του. Μόνο για τρία χρόνια, κράτησε το αστέρι του, κατά τη διάρκεια των οποίων κατάφερε να κάνει ικανό καταστροφικό έργο, το μεγαλύτερο ήταν να υπογράψει ως χώρα τη συμμετοχή μας στην Ατζέντα 21 το ΟΗΕ, της οποίας το αποτέλεσμα λουζόμαστε μέχρι τώρα και θα χειροτερεύει από δω και στο εξής. Όσο δε για το ασφαλιστικό, μιας και είναι επίκαιρο, ήταν αυτός που κατάργησε να μετριέται αθροιστικά η ασφάλιση σε παράλληλα ταμεία. Αν δηλαδή κάποιος εργαζόμενος δουλεύει σε 2 και 3 δουλειές, πληρώνει τις ασφαλιστικές του εισφορές κανονικά και υποχρεωτικά σε όλες, αλλά προσμετρείται μόνο η μια, αυτή με τα περισσότερα ένσημα. Ό,τι περισσεύει πέρα των 25 ημερών, πάνε υπέρ πίστεως και πατρίδος. Την κλοπή αυτή του ασφαλισμένου, την αποφάσισε ο κος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πατέρας του γιου του, του μεταρρυθμιστή Κυριάκου!

Στις εκλογές του Οκτωβρίου του 1993 ηττήθηκε και παραιτήθηκε από την ηγεσία της Ν. Δ., του απονεμήθηκε δε ο τίτλος του Επιτίμου Προέδρου του κόμματος. Συνέχισε να εκλέγεται βουλευτής μέχρι το 2004.

Και ας μην ξεχνάμε το “βρώμικο ’89” της σύμπραξης Ν.Δ-ΚΚΕ που άφησε το πανελλήνιο άφωνο και αποσβολωμένο!

Αυτό είναι το “πολιτικό τζάκι”, κυρίες και κύριοι, με το ζόρι chief ο… shit! Τώρα έχουμε και Big chief και big shit!

Ξένες δυνάμεις, ξένα κέντρα θέλουν το Μητσοτακέικο ακόμα στο παιγνίδι. Κι αν βλέπετε εσείς εχθρούς αναμεταξύ των πολιτικών αυτών δυνάμεων, να με συμπαθάτε, αλλά εγώ βλέπω ένα τεράστιο κρεββάτι οργίων. Ο Καραμανλής τον ήθελε τότε, ο ανιψιός τον θέλει και τώρα. Να φάνε τον Αντρέα τότε, να φάνε τον Αλέξη τώρα. Και τελικά τι κάνουν πάνω στο κρεββάτι τα τρία σόια που μας κυβερνούν με ελάχιστα διαλείμματα δευτεροκλασσάτων τσιρακίων; Δεν χρειάζεται να σας το περιγράψω το σκηνικό…

Και η ντόπια ελίτ τους αλλάζει τα σεντόνια και προσέχει η θερμοκρασία δωματίου να είναι καλή, έναντι ξεζουμίσματος τη χώρας. Να γιατί χαίρονται και οι ξένοι και χαμογελούν, πατέρα…


nea.allnewz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου