Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ! Το Αιγαίο «κόβεται» στη μέση με την ανοχή της Ελλάδας – Τα προκλητικά σχέδια της Τουρκίας με τη στήριξη της Γερμανίας.



Σάρκα και οστά παίρνουν σιγά-σιγά τα σχέδια της Γερμανίας για διεύρυνση
των γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο και συρρίκνωση του ελληνικού εδάφους.

Η Τουρκία εκμεταλλευόμενη το προσφυγικό -που στην ουσία ξεκινάει από την ίδια- συμφώνησε με την Γερμανία για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον έλεγχο των συνόρων. Μάλιστα, το «σχέδιο» αυτό αποδέχθηκε και η ελληνική πλευρά με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Το χειρότερο αυτό αρχίζει τώρα. Αρχικά, ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ κάθε φορά που αναφερόταν.....

...στο Αιγαίο έκανε λόγο για «νατοϊκά χωρικά ύδατα». Το ερώτημα που προκύπτει αμέσως-αμέσως: αμφισβητείται η ελληνικότητα του Αιγαίου;

Την ίδια στιγμή, σοβαρό πρόβλημα προκύπτει και με το… rotation του ΝΑΤΟ. Συγκεκριμένα εάν δεν γίνει αποδεκτή η ελληνική πρόταση για παράταση ενός εξαμήνου, τότε ο ναύαρχος που θα αναλάβει επικεφαλής των περιπολιών στο Αιγαίο θα είναι Τούρκος, ενώ τώρα είναι Γερμανός. 


Είναι τυχαίο δηλ. ότι η συνάντηση της Γερμανίας-Τουρκίας έγινε αυτή τη χρονική περίοδο; Ωστόσο, δεδομένου ότι η Συμμαχία δεν είναι και πολύ θετική στην ιδέα εμπλοκής στο προσφυγικό είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν θα κάνει αποδεκτή την πρόταση της ελληνικής πλευράς.

Είναι εμφανώς λοιπόν, ότι τα σχέδια της Τουρκίας για «επέκταση» της προς την Ελλάδα έχουν αρχίσει να υλοποιούνται και όπως προκύπτει αυτό συμβαίνει με την ανοχή της ελληνικής κυβέρνησης.

Το θέμα με τη ΝΟΤΑΜ


Ωστόσο, το κερασάκι στην τούρτα ήρθε μετά την νέα τραγωδία στο Αιγαίο σήμερα τα ξημερώματα, όπου αγνοούνται τρεις Έλληνες αξιωματικοί. Συγκερκιμένα η Τουρκία εξέδωσε ΝΟΤΑΜ -πάνω στην ελληνική- σύμφωνα με την οποία ζητούν οι ελληνικές αρχές που θέλουν να εντοπίσουν τους αξιωματικούς να απευθύνονται στις τουρκικές!!! 


Όπως προκύπτει δηλ. η Τουρκία αμφισβητεί την κυριαχία της Ελλάδας στο Αιγαίο και ουσιαστικά της «απαγορεύει» να κάνει έρευνες στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου