Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016

Κάποτε μιλούσαν για τα “γκαρσόνια” της Ευρώπης… Τώρα για ένα απέραντο hotspot

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

Η Ελλάδα, κατά τον Αυστριακό καγκελάριο Φάιμαν, «συμπεριφέρεται σαν ταξιδιωτικό πρακτορείο». 

Από παλιά λέγαμε μην καταντήσουμε γκαρσόνια της Ευρώπης, τώρα θα μας κάνουν συνοριοφύλακές της, και μάλιστα στη «Βαλκανική», και κάποιοι Αυστριακοί, Ούγγροι κ.λπ., ένα μεγάλο hotspot κατά το ελληνικότερον. Δεν είναι για χαριτολογήματα. 
Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, ο πόλεμος συνεχίζεται και οι παράπλευρες ανθρώπινες απώλειες είναι τρομακτικές.

Δεν λύνεται το πρόβλημα όσο οι αντιμαχόμενες δυνάμεις στη Συρία και στην ευρύτερη περιοχή με την ενίσχυση των υπερδυνάμεων αλληλοσκοτώνονται και το ISIS μέσα σε αυτό τον σκοταδισμό καταστρέφει, δολοφονεί και χτίζει τη βαρβαρότητα στολίζοντάς τη με τον μανδύα του Ισλαμισμού. 

Ακόμα και η Γερμανία φωνάζει πως χρειάζεται κοινή αντιμετώπιση από την Ευρώπη και την ίδια στιγμή παζαρεύει με την Τουρκία τους πρόσφυγες. Ούτε με τα ευρώ λύνεται το πρόβλημα, παρ’ όλα αυτά η Τουρκία του Ερντογάν θα εισπράξει το κέρδος από τον θάνατο και με την παρουσία του ΝΑΤΟ θα κατοχυρώσει τις γκρίζες ζώνες.

Μας δουλεύουν και ....

....μοιράζουν επτακόσια εκατομμύρια και μάλιστα στις μη κυβερνητικές οργανώσεις, που ένα μέρος τους εκμεταλλεύεται και εμπορεύεται τη δυστυχία, τον πόνο και τον θάνατο. 

Τα νόμπελ δεν μετράνε μπροστά στον ανθρωπισμό που επιδεικνύουν περισσότερο οι κάτοικοι των νησιών μας και λιγότερο οι στεριανοί… 

Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους. Σηκώνουν φράχτες, χτίζουν τείχη για να αποτρέψουν την επίθεση μεταναστών-προσφύγων που κρύβουν μέσα τους τους ενδεχόμενους ισλαμιστές τρομοκράτες που αύριο θα διαλύσουν την Ενωμένη Ευρώπη και θα την καταλάβουν. Οι φοβίες κάθε είδους και οι ξενοφοβίες στρώνουν τον δρόμο στον φασισμό.

Ζούμε στην εποχή των τεράτων. Η πραγματικότητα μας ξεπερνάει και συνεχώς μας αιφνιδιάζει. Το παλιό πεθαίνει δυστυχώς αργά αργά και το καινούργιο δεν έχει ακόμα γεννηθεί και ανάμεσά τους ξεφυτρώνουν κάθε λογής μεταλλαγμένα πολιτικά υποκείμενα χαμηλής υποστάθμης, σε τέτοιον βαθμό που κάποιοι θα φτάσουν στο σημείο να επικαλεστούν τον Μιτεράν και τον Κολ…

Τελείωσαν τα ψέματα. Ο πρωθυπουργός μίλησε και παραδέχτηκε ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει το όπλο του βέτο, αλλά δεν ξέρουμε το πότε, το πώς, ούτε εμείς -ο ελληνικός λαός- είμαστε προετοιμασμένοι να ματώσουμε, να αντισταθούμε και να συναντηθούμε με τους ομοιοπαθούντες αδελφούς μας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου