Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Τα σοβαρά Κράτη φυλάσσουν & τα Θαλάσσια Σύνορά τους (video)

argentina-hunde-buque-chino-qu-png_604x0
Τα σοβαρά Κράτη ακόμη και τα υπερχρεωμένα διαφυλάττουν  και προστατεύουν  τα Θαλάσσια σύνορά τους  γιατί μπορεί στην Ελλάδα να μην τα έχουμε ανακαλύψει ακόμη ,αλλά σε όλο το γνωστό  Κόσμο και υπάρχουν και φυλάσσονται !

Η ακτοφυλακή της Αργεντινής βύθισε κινέζικη μηχανότρατα η οποία ψάρευε παράνομα στα χωρικά της ύδατα, σε μια ενέργεια που αναμένεται να δοκιμάσει τις σχέσεις μεταξύ του νεοεκλεγέντος προέδρου Μαουρίτσιο Μάκρι με το Πεκίνο.
Στην διάρκεια καταδίωξης στην ανοιχτή θάλασσα, πλοιάριο της ακτοφυλακής άνοιξε πυρ κατά.....
...της μηχανότρατας «Λου Γιαν Γιού 010», χτυπώντας την στην πλώρη ενώ προσπαθούσε να έρθει σε επαφή με το κινέζικο πλήρωμα μέσω ραδιοασυρμάτου.
«Αρκετές φορές η μηχανότρατα επεδίωξε τη σύγκρουση με το περιπολικό σκάφος, θέτοντας σε κίνδυνο τα πληρώματα και των δυο πλοίων, και για αυτό δόθηκε διαταγή να χτυπηθούν διάφορα τμήματα του αλιευτικού», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ακτοφυλακής.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Αργεντινής δήλωσε πως η δικαιοσύνη διερευνά το επεισόδιο. Αξιωματούχοι της πρεσβείας της Κίνας στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, Μπουένος Αιρες, δεν ήταν διαθέσιμοι για δηλώσεις.
Η ακτοφυλακή εντόπισε τη μηχανότρατα στο ραντάρ της, έξω από τα παράλια του Πουέρτο Μάντριν στην περιφέρεια Τσουμπούτ, περιοχή γνωστή για τις σουπιές της.
Captura917-750x500Αφού το αλιευτικό αγνόησε τις προειδοποιήσεις, το σκάφος της ακτοφυλακής άνοιξε πυρ. Το πλήρωμα έπεσε στην θάλασσα, όταν η μηχανότρατα άρχισε να βυθίζεται, και περισυνελλέγη από το περιπολικό και ένα κινέζικο πλοίο που βρισκόταν κοντά.
Η Κίνα έχει τον μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο μεγάλων αποστάσεων στον κόσμο, με περισσότερα από 2.000 πλοία, σύμφωνα με τον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό, Stop Illegal Fishing (Σταματήστε την παράνομη αλιεία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου