Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ:»Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΑΒΟΥΡΑ»

aleksis-mitropoulos-oxi-sto-sxedio-moskobisi.w_hr«Κάποιοι στην Ευρώπη  παίζουν με την ιδέα να αποδομηθεί το κοινωνικό κράτος. 
Δεν υπάρχει καθόλου σύμπτωση, διαπραγματευτική ασυμπτωσία υπάρχει στα  Κόκκινα δάνεια, στο ασφαλιστικό, στους άμεσους και έμμεσους φόρους…ασυμπτωσία. 
Δεν μπορούσαν να βάλουν υπογραφές κάτω από αυτά τα κείμενα. 
Πάνω στα 50 δις φόρων άλλα 5,5 δις είναι δύσπεπτο πακέτο. Κακώς η κυβέρνηση είχε συμφωνήσει»,είπε στον Alpha 989 ο Αλέξης Μητρόπουλος.
«Δεν βλέπω συμφωνία μέχρι το Πάσχα και εκταμίευση της δόσης πριν το αγγλικό Brexit. Με αυτά που απαιτούν οι δανειστές, τις σχολαστικές έξαλλες απαιτήσεις, αυτές ο Τσίπρας δεν μπορεί να τις εισηγηθεί στο κοινοβούλιο. 
Έχουμε σκληρότερο μνημόνιο, με ουρές από τα 2 προηγούμενα μνημόνια. 
Επειδή ο Τσίπρας έγινε ιδιοκτήτης και των προηγούμενων 2, η δική μας διαπραγματευτική ομάδα διαπιστώνει ότι αυτά δεν μπορούν να περάσουν.  Δεν δέχονται αύξηση εισφορών στις επικουρικές.
 Ο Τσίπρας δεν συμφωνεί σε αυτά που ήδη έχει ψηφίσει αλλά και σε όσα σκληρά, έξαλλα και ανάλγητα ζητούν οι ……
……δανειστές. Δεν υπάρχει όμως διατυπωμένη εναλλακτική πρόταση», τόνισε.
 Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό ο κος Μητρόπουλος είπε ότι«ο Τσίπρας έσφαλε γιατί έπρεπε να κάνει μία κυβέρνηση μνημονιακού τόξου, να διαπραγματευτεί με ισχυρότερη νομιμοποίηση, υπερέβαλε τις δυνάμεις του. 
Έγιναν λάθη στρατηγικής επί της διαπραγμάτευσης. Με ισχυρότερη μνημονιακή βάση και τεχνογνωσία, θα απέφευγε τα χειρότερα. 
Μπήκες στη νεοφιλελεύθερη σαβούρα, την ψήφισες για να την εφαρμόσεις… έπρεπε να τα δώσει όλα με μία κυβέρνηση νεοφιλελεύθερου τόξου, μήπως πετύχει τα καλύτερα για το λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου