Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

ΑΣΑΝΤ σε ρώσους: δεν υπάρχει μέλλον για τη Συρία και τη Μέση Ανατολή ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgwuWHUoMzd8FIodp5iPUPWZQyXTidIj7ihrL39Sex58PaN_CBEcaP8DVgrkX60rvN3W-TZmLsEHI8y9jhQF6IpbGzQBRjFpV-ffRjcjsgMLaZM6VZcKpYn2-OVnu_XlaCd51gW-YANsCw/s1600/gygu.png
Ο σύριος πρόεδρος Bashar al–Assad δεν βλέπει κανένα μέλλον για τη χώρα του και ολόκληρη την περιοχή χωρίς τη χριστιανική παρουσία ανέφερε στους δημοσιογράφους ο ιερομόναχος Stefan (Igumnov), Γραμματεάς για τις Διαχριστιανικές σχέσεις του τμήματος του Πατριαρχείου για την εξωτερικές εκκλησιαστικές σχέσεις, μετά από μια συνάντηση με τον al–Assad την Τρίτη.

“Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών σήμερα ο Bashar al-Assad σημείωσε ότι η Συρία παραδοσιακά ήταν .....
...μια πολυθρησκευτική (πολυομολογιακή) χώρα, και το μέλλον της Μέσης Ανατολής είναι αδιανόητο χωρίς την χριστιανική παρουσία” τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο al-Assad υπογράμμισε τον κρίσιμο ειρηνευτικό και ανθρωπιστικό ρόλο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στις προσπάθειες διευθέτησης της μεσανατολικής κρίσης, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης των σύριων χριστιανών. Interfax pravmir 12.4.16

Σύμφωνα με τη συριακή προεδρία ο πρόεδρος Ασαντ συναντήθηκε στις 12.4.16 με ρωσική αντιπροσωπεία που αποτελείταια από βουλευτές,θρησκευτικές προσωπικότητες, εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης και κοινωνικούς φορείς…..

Παράλληλα ο πρόεδρος al-Assad δήλωσε ότι τα μεγάλα επιτεύγματα που πραγματοποιήθηκαν στο επίπεδο της εξολόθρευσης ενός μεγαλού αριθμού τρομοκρατών και της απώθησής τους από πολλές ζώνες οφείλονται οφείλονται στην αποφασιστικότητα του συριακού λαού και στρατού και στην αποτελεσματική υποστήριξη που έτυχε των φίλων του με επικεφαλή τη Ρωσία.


Τόνισε ότι ο θετικός ρόλος που διαδραματίζει η Ρωσία στη Συρία ή στο διεθνές επίπεδο επανασχεδίασε τον παγκόσμιο πολιτικό χάρτη και απέδειξε ότι είναι μια μεγάλη δύναμη που υιοθετεί μια στρατηγική που βασίζεται σε αρχές και αξίες και στην εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου.

Από την πλευρά τους τα μέλη της αντιπροσωπείας επιβεβαίωσαν την υποστήριξη του ρωσικού κοινοβουλίου στην αποφασιστικότητα των Συρίων και σημείωσαν ότι ο άδικος πόλεμος της τρομοκρατίας και το επιβαλόμενο embargo στο συριακό λαό είναι το αποτέλεσμα της προσκόλησής της Συρίας στην εθνική της κυριαρχία και στην ανεξαρτησία της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου