Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Παγκόσμιος συναγερμός: Οι ΗΠΑ απειλούν με κατάρριψη τα ρωσικά μαχητικά.

http://www.tribune.gr/wp-content/uploads/2016/03/tzon-630x400.jpg«Επιθετικές» χαρακτήρισε τις υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν δύο στρατιωτικά αεροσκάφη της Ρωσίας σε πολύ μικρή απόσταση από αμερικανικό αντιτορπιλικό στη Βαλτική, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

Έκανε επίσης λόγο για επικίνδυνη και προκλητική ενέργεια, καταδικάζοντας «αυτού του είδους την ....

...απερίσκεπτη συμπεριφορά».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, το περιστατικό θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάρριψη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Espanol και την εφημερίδα Miami Herald, ο κ. Κέρι δήλωσε: «Χρειάζεται να καταλάβουν ότι αυτή είναι μια σοβαρή υπόθεση και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν πρόκειται να εκφοβιστούν σε διεθνή ύδατα…. 


Γνωστοποιούμε στην ρωσική πλευρά πόσο επικίνδυνο είναι αυτό και η ελπίδα μας είναι ότι δεν θα επαναληφθεί».

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμετν Τζον Κίρμπι, δήλωσε νωρίτερα πως ο Αμερικανός ΥΠΕΞ θορυβήθηκε παρακολουθώντας το οπτικοαουστικό υλικό και τις αναφορές για τη σειρά επιθετικών υπερπτήσεων πάνω από το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ USS Donald Cook.

«Μπορώ να σας δηλώσω ότι θα θέσει το θέμα στον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ», τόνισε ο κ. Κίρμπι.

Παράλληλα σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη στη χώρα για το περιστατικό, με τον Πολωνό ΥΠΕΞ να εκφράζει την ανησυχία του στον πρέσβη της Ρωσίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του πολωνικού ΥΠΕΞ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου