Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

GREXIT-BREXIT Δημοψήφισμα 23 Ιουνίου μαζί με τους Βρετανούς σκέφτεται ο Τσίπρας.

H απειλή που θα μπορούσε να τρελάνει την Μέρκελ στο τραπέζι

Ο Παύλος Παπαδόπουλος του ΒΗΜΑτος έβαλε στο τραπέζι το σενάριο του Δημοψηφίσματος σε περίπτωση που ο Τσίπρας εξακολουθήσει να δέχεται πίεση από τους εταίρους-δανειστές. 


Το Δημοψήφισμα με το ερώτημα ....
....Ευρώ ή Δραχμή θα μπορούσε να προκηρυχθεί την ίδια μέρα-23 Ιουνίου-που οι βρετανοί προσέρχονται στις κάλπες με το ίδιο ερώτημα. Ετσι ώστε η Μέρκελ θα έχει να αντιμετωπίσει δύο ατομικές βόμβες στα θεμέλια της “Γερμανικής” Ευρώπης. 

Οσο σατανικό και να ακούγεται στην πολιτική τίποτε δεν μπορείς να αποκλείσεις. 

Αλλωστε αυτό θα μπορούσε να είναι το πιο γερό χαρτί για τον Ελληνα πρωθυπουργό εάν διαπιστώσει ότι το αποτέλεσμα της αξιολόγησης θα είναι συντριπτικό για την κυβέρνησή του η οποία θα είναι αναγκασμένη να εκτελέσει τα δικά της παιδιά-αυτό που συνέβη με τους υπεράριθμους της ΕΡΤ είναι χαρακτηριστικό.

Οσο για τις εκλογές αυτή θα ήταν μια λύση εξόδου του Αλέξη Τσίπρα από το Μέγαρο Μαξίμου-κάτι που δεν περνάει από το μυαλό του πρωθυπουργού αλλά και των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ που απολαμβάνουν το “γαμώ και δέρνω” της εξουσίας. Για την ακρίβεια το γλεντάνε όπως ο Πολάκης.

Ο Τσίπρας δεν θα προσφύγει εύκολα σε εκλογές. Αλλωστε ισχυρά συμφέροντα φροντίζουν ώστε στο πρόσωπο της Φώφης Γεννηματά ο Αλέξης να βρει το μαξιλαράκι των βουλευτών που θα χρειαστεί στις ψηφοφορίες της Βουλής. 


Η ΝΔ δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν θα ψηφίσει τα Νομοσχέδια του Τσίπρα. 

Η Φώφη αντ΄αυτού άνοιξε μέτωπο με την ΝΔ. Ερωτηματικό παραμένει και η στάση του Σταύρου Θεοδωράκη. Οσο για τις δημοσκοπήσεις σε περίπτωση εκλογών η ΝΔ φαίνεται να έχει το προβάδισμα.

Εντυπωσιακή ανατροπή της διάθεσης της κοινής γνώμης υπέρ της απομνάκρυνσης της κυβέρνησης και της διενέργειας πρόωρων εκλογών, καταγράφει δημοσκόπηση δημοσκόπηση της Pulse που έγινε για λογαριασμό του Action24.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η οποία παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης στην εκπομπής Evening Report με τον Γιώργο Κουβαρά, σε ποσοστό 47% οι πολίτες επιλέγουν τις πρόωρες εκλογές ενώ περιορίζονται στο 32% όσοι προτιμούν την παραμονή της σημερινής κυβέρνησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου