Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Πόσο κοντά είναι το τέλος της Τουρκίας;

Πόσο κοντά είναι το τέλος της Τουρκίας;Το τελευταίο διάστημα, η Τουρκία έχει γίνει θέμα συζήτησης σε πολλά ειδησεογραφικά κανάλια, λόγω των διαρκώς αυξανόμενων προκλήσεών της προς κάθε κατεύθυνση, λόγω των βομβιστικών επιθέσεων στο εσωτερικό της χώρας σχεδόν σε καθημερινή βάση και λόγω των αμέτρητων σκανδάλων που αφορούν κυρίως τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την οικογένειά του.
Μέρα με τη μέρα, η Τουρκία φαίνεται να χάνει συμμάχους και να δημιουργεί εχθρούς λόγω της στάσης της σε διάφορα θέματα. 

Ειδικά ....
....μετά την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού τύπου Sykhoi Su-24 τον Νοέμβριο του 2015, ενέργεια για την οποία δεν ζήτησε ποτέ συγνώμη δημόσια από τη Ρωσία, η Τουρκία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. 
Η οικονομία της καταρρέει, οι σχέσεις της με τις υπόλοιπες χώρες χειροτερεύουν και απ'ότι όλα δείχνουν, η διαμάχη μεταξύ Τούρκων και Κούρδων έχει πάρει διαστάσεις εμφυλίου πολέμου ειδικά στο νοτιοανατολικό μέρος της χώρας.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έχει αποδειχθεί πως η γείτονα χώρα βοηθάει στον εξοπλισμό του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στη μάχη εναντίων της Συρίας, με τους Ρώσους να δίνουν στη δημοσιότητα δορυφορικές φωτογραφίες που δείχνουν κομβόι με φορτηγά οχήματα και βυτιοφόρα να ξεκινάνε από τα σύνορα της Τουρκίας με προορισμό τις βάσεις των τζιχαντιστών. 
Επίσης, σχετικά πρόσφατα η Τουρκία αποφάσισε να μην αφήσει ρωσικά πλοία να περάσουν τα Στενά του Βοσπόρου ύστερα από εντολή των Αμερικάνων, αλλά το τελεσίγραφο του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν προς τον Τούρκο ομόλογό του, επανέφερε τα πράγματα στη θέση τους. 
Αναλυτικά το τελεσίγραφο έλεγε πως αν δεν ανοίξουν τα Στενά για να περάσουν τα ρωσικά πλοίά μέσα σε μία ώρα, θα κατεβούν να τα ανοίξουν οι Ρώσοι με οποιονδήποτε τρόπο κρίνουν απαραίτητο. 
Οι Ρώσοι έχουν διακόψει σχεδόν κάθε εμπορική και τουριστική επαφή με την Τουρκία και η πλειοψηφία των Ρώσων πολιτών θεωρεί πως η Τουρκία είναι πλέον ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς της χώρας μαζί με την Ουκρανία και τις ΗΠΑ. Όπως όλα δείχνουν, και όπως λένε και οι προφητείες της Ορθοδοξίας, η Ρωσία θα είναι αυτή που θα φέρει την ολοκληρωτική διάλυση της Τουρκίας.
Από τη μεριά της Δύσης, τα πράγματα δεν είναι καλύτερα για τον πρόεδρο Ερντογάν και την χώρα του. 
Φήμες περί διαμελισμού της Τουρκίας και δημιουργίας Κουρδικού κράτους που θα ελέγχεται από την Νέα Τάξη - και που θα λειτουργεί σαν μία ακόμα βάση στην αντιμετώπιση της Ρωσίας σε μια παγκόσμια σύρραξη - έχουν φέρει πανικό στην κυβέρνηση και η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους του Κεμάλ Ατατούρκ στην γερμανική βουλή έχει φέρει τον Ερντογάν σε σημείο να προβεί σε μια προκλητικότατη ενέργεια κατά της Ορθοδοξίας με την μετατροπή του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. 
Ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται να βρίσκεται σε μια κατάσταση πανικού, αλλά ταυτόχρονα και αλαζονείας, αφού ονειρεύεται την αναγέννηση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με τον ίδιο να έχει τον ρόλο του Σουλτάνο, έχοντας ήδη έτοιμο το παλάτι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου