Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Μόσχα προς Βερολίνο: Σταθμίστε τα «υπέρ» και τα «κατά» πριν τα βάλετε με την Ρωσία.

 «Ο μονοπολικός κόσμος μετρά ημέρες»

Η γερμανική ηγεσία δείχνει να τάσσεται πλήρως με το μέρος των ΗΠΑ στην κόντρα με την Ρωσίας, στέλνοντας μάλιστα στρατεύματα σε Βαλτική και Πολωνία για ασκήσεις με στόχο την «Αρκούδα».

Η Ρωσία, βλέποντας την εν λόγω απόφαση του Βερολίνου, το οποίο διατηρεί με την Μόσχα εξαιρετικής σημασίας ενεργειακές συμφωνίες και όχι μόνο, ελπίζει ότι «η Γερμανική κυβέρνηση θα σταθμίσει όλα τα «υπέρ» και τα  «κατά» πριν να τοποθετήσει την  Ρωσία στην κατηγορία των αντιπάλων».

Αυτό ανέφερε, μιλώντας........ στο ρωσικό ενημερωτικό δίκτυο «RIA Novosti», ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Όπως είχε αποκαλύψει η γερμανική εφημερίδα «Die Welt», η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας προβαίνει εκ νέου σε μια θεμελιώδη στρατηγική τοποθέτηση, ενημερώνοντας περί τούτου την «Λευκή  βίβλο», τον  οδηγό δηλαδή για την πολιτική εθνικής ασφάλειας.

Σχετικά με την Ρωσία η νέα στρατηγική αναφέρει: «Η Ρωσία δεν είναι πλέον εταίρος, αλλά ένας αντίπαλος. Από τα γεγονότα στην  Κριμαία και στην Ανατολική Ουκρανία αναδύεται η προθυμία της να επιβάλλει τα δικά της συμφέροντα με τη χρήση βίας και τα εγγυημένα από το διεθνές δίκαιο σύνορα τα μετακινεί μονομερώς. 

Το ζήτημα της ειρήνης με τη Ρωσία μετά τον Ψυχρό Πόλεμο παραμένει ακόμη ανοικτό».

«Ελπίζω ότι η κυβέρνηση συνασπισμού θα σταθμίσει όλα τα» υπέρ «και » τα  κατά  «, και, το σημαντικότερο, θα σταθμίσει τα πραγματικά περιστατικά, τα οποία δεν  μπορούν σε καμία περίπτωση να ερμηνευθούν  ως έκφραση   ρωσικής επιθετικότητας κατά της  Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατά του ΝΑΤΟ … 

Νομίζω ότι είναι μια ανωμαλία, για να είμαι ειλικρινής,  απλά οι συντάκτες της έκθεσης (σ.σ. σε σχέση με την Λευκή Βίβλο) ακολούθησαν  μια σύγχρονη τάση του μονοπολικού κόσμου, του οποίου  οι μέρες είναι μετρημένες », υπογράμμισε ο Λαβρόφ.

EL.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου