Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

Όταν ο ένας ΠΡΟΔΟΤΗΣ κατηγορεί τον Άλλο! Παπανδρέου: «Με τα μέτρα που ψηφίστηκαν μας έδεσαν στην κάθε λεπτομέρεια»

https://hellasforce.files.wordpress.com/2016/06/ceb1cebbceb5cebeceb7cf83-cf84cf83ceb9cf80cf81ceb1cf83-cebaceb1ceb9-ceb3ceb9cf89cf81ceb3cebfcf83-cf80ceb1cf80ceb1cebdceb4cf81ceb5cebf.jpg?w=750
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΣΕΞΤΕ… Ο ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΤΟΥ ΔΝΤ, ΑΣΚΕΙ ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΕΤΕΡΟ ΠΡΟΔΟΤΗ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΤΡΑ… ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΟΡΟΪΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΕΞ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟH… 

ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ  ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΑΝΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ) ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ....
...ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ…

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την διαπραγμάτευση με τους δανειστές άσκησε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου σε εκδήλωση που διοργάνωσε το ΚΙΔΗΣΟ στο Αγρίνιο. «Με τα σκληρά μέτρα που ψηφίστηκαν πριν από δυο εβδομάδες, μας έδεσαν στην κάθε λεπτομέρεια» είπε.

Αναφερόμενος στην σημερινή πολιτική κατάσταση, ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΔΟ τόνισε μεταξύ άλλων ότι, «τώρα μαλώνει η δεξιά συντήρηση με την αριστερή συντήρηση και κανείς δεν μιλά για τα πραγματικά προβλήματα» και πρόσθεσε: «Να μιλήσουμε λοιπόν για το γιατί φτάσαμε ως εδώ και τι γίνεται από εδώ και πέρα κι αν υπάρχει ελπίδα». Όπως υπογράμμισε: «Εγώ πιστεύω πως υπάρχει ελπίδα, φτάνει τα παθήματα του παρελθόντος να γίνουν μαθήματα».

Κάνοντας αναφορές στην χρονική περίοδο που ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε πως «την πιο κρίσιμη στιγμή ζήτησα εθνική συνεννόηση, ώστε η χώρα να περάσει τον κάβο» και συμπλήρωσε: «Αντί γι’ αυτό όλοι με πετροβολούσαν. 


Ο ένας με τα Ζάππεια και ο άλλος με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το σκίσιμο των μνημονίων. Δείτε τι έγινε στις άλλες χώρες. Πολιτικές δυνάμεις, στην Κύπρο, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, συνεργάστηκαν, διαπραγματεύτηκαν με την τρόικα και βγήκαν από τα μνημόνια. Αν γίνονταν αυτό, σήμερα δεν θα μιλούσαμε για τρίτο μνημόνιο».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι «μόνο την περίοδο 2009 – 2011 έγιναν μεταρρυθμίσεις, οι οποίες όμως διακόπηκαν βίαια», τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «από τότε μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτε».

Ακόμη ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ σημείωσε ότι «μπορούμε να αλλάξουμε τη μοίρα μας, να φέρουμε ξανά την πολιτική στο προσκήνιο με αλλαγή πορείας και να υπερβούμε τους εαυτούς μας, διότι δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτε από τους άλλους λαούς». 


Όχι όμως, όπως πρόσθεσε, «με ψευδοδιλλήματα, με προδότες και σωτήρες, αλλά με ένα νέο συμβόλαιο για μια μεγάλη αλλαγή, με την κουλτούρα της συναίνεσης και του διάλογου, διότι πρέπει να πάμε παρακάτω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου