Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

ΤΑΙΠΕΔ: Τι έχει πουλήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (με δάκρυα στα μάτια).Το πρόγραμμα υλοποιείται κατά γράμμα και μάλιστα με τις ευλογίες του Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Πιτσιόρλας τόνισε ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα υπογράψει την Τετάρτη τη νέα τροποποιημένη σύμβαση για το Ελληνικό - Παράλληλα ανέφερε ότι η προκήρυξη του διαγωνισμού για την αξιοποίηση της Εγνατίας Οδού,
αναμένεται για τις αρχές φθινοπώρου, ωστόσο εκτίμησε ότι θα υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση στο διαγωνισμό για τον ΟΛΘ

Μήνυμα στους…..

.... κλαψιάρηδες υπουργούς έστειλε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, το βράδυ της Δευτέρας, τους οποίους προειδοποίησε ότι με την άσκοπη κριτική προς το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων καταφέρνουν τελικά να κάνουν μόνο ζημιά στην κυβέρνηση και κατ’ επέκταση στον ίδιον τον πρωθυπουργό. 

Στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης με δημοσιογράφους έκανε εμμέσως πλην σαφώς ότι με τις υποκριτικές τους αντιδράσεις οι κ.κ. Θεόδωρος Δρίτσας, Παναγιώτης Σκουρλέτης και Χρήστος Σπίρτζης φθείρουν την κυβέρνηση, καθώς το πρόγραμμα υλοποιείται κατά γράμμα και μάλιστα με τις ευλογίες του Αλέξη Τσίπρα.

Προβαίνοντας σε ένα πικρόχολο σχόλιο για τα… κροκοδείλια δάκρυα στελεχών της κυβέρνησης, ο κ. Στέργιος Πιτσιόρλας πέρασε στην αντεπίθεση κατά των υπουργών κ.κ. Θεόδωρο Δρίτσα, Παναγιώτη Σκουρλέτη και Χρήστο Σπίρτζη, οι οποίοι αν και…. υπογράφουν τις αποκρατικοποιήσεις ρίχνουν το μπαλάκι των ευθυνών στο ΤΑΙΠΕΔ. 


Ο κ. Πιτσιόρλας επανέλαβε την αμέριστη στήριξη που απολαμβάνει, τόσο ο ίδιος, όσο και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων από τον πρωθυπουργό, υπογραμμίζοντας ότι παρά τα προβλήματα οι αποφάσεις υλοποιούνται. Μόνο την κυβέρνηση φθείρει η κριτική των υπουργών προς το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και το ΤΑΙΠΕΔ, απάντησε ερωτηθείς ο κ. Πιτσιόρλας, πετώντας «καρφιά» κατά των κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης. Έδωσε μάλιστα έμφαση στο ζήτημα, κάνοντας λόγο για ζημιά που κάνουν οι αντιδρώντες στην κυβέρνηση.

Για να στηρίξει το επιχείρημά του ο κ. Πιτσιόρλας υπογράμμισε ότι η υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων αποτελεί απόδειξη στους επίδοξους επενδυτές ότι η ελληνική κυβέρνηση τηρεί τις υποσχέσεις της, αποκαθιστώντας την αξιοπιστία της. Ανέφερε δε το παράδειγμα της πώλησης του ΟΛΠ, τονίζοντας ότι αποτέλεσε το έναυσμα για την άφιξη και νέων επενδυτών, που ήδη έχουν ξεκινήσει επαφές με το Ταμείο.

«Είναι γνωστά αυτά, τα θέματα υπάρχουν και υπήρχαν ενστάσεις για το θέμα του ΤΑΙΠΕΔ από μερίδα υπουργών», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «εγώ δεν αισθάνθηκα ούτε στιγμή απομονωμένος ή μοναχικός», υπογραμμίζοντας ότι έχει την αμέριστη στήριξη του πρωθυπουργού.


 Όπως εξήγησε η κυβέρνηση έχει σοβαρό προσανατολισμό, καταρχάς να υλοποιήσει το γενικό πρόγραμμα και δεύτερον το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Υπογράμμισε ότι παρά τα όσα προβλήματα υπάρχουν τελικά λαμβάνονται οι αποφάσεις και υλοποιούνται. «Η κυβέρνηση πείθει ότι δεν κάνει πίσω», δήλωσε ο,πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

Νέος διαγωνισμός για την ROSCO - Τι πωλείται μέχρι τέλος του χρόνου (πίνακες)

Σχετικά με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ο κ. Πιτσιόρλας τόνισε ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα υπογράψει την Τετάρτη τη νέα τροποποιημένη σύμβαση για το Ελληνικό. Στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, χαρακτήρισε ως «μεγάλη επιτυχία» την επένδυση στο Ελληνικό, ιδιαίτερα εάν αυτή ξεκινήσει να υλοποιείται εντός του 2017. Παράλληλα, προανήγγειλε ότι εντός της εβδομάδας θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για την Rosco και εκτίμησε ότι οι διαπραγματεύσεις για την παράταση της σύμβασης διαχείρισης του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος με το καναδικό fund PSP θα ολοκληρωθούν έως τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Παράλληλα ανέφερε ότι η προκήρυξη του διαγωνισμού για την αξιοποίηση της Εγνατίας Οδού, αναμένεται για τις αρχές φθινοπώρου, ωστόσο εκτίμησε ότι θα υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση στο διαγωνισμό για τον ΟΛΘ. 


Εμφανίστηκε, επίσης, αισιόδοξος για το στόχο ύψους 2 δισ. ευρώ για έσοδα από αποκρατικοποιήσεις εντός του 2016. Τέλος διαβεβαίωσε ότι το πλειοψηφικό πακέτο των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ θα μείνουν στο Δημόσιο, ενώ για τη ΔΕΗ ανέφερε ότι η πώληση του 17% θα ξεκινήσει από 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου