Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Γιατί οι ΗΠΑ και η ΕΕ προτιμούσαν την ανατροπή του Ρ.Τ.Ερντογάν.

Διάχυτη είναι η πληροφόρηση ότι ΕΕ και ΗΠΑ ξεκάθαρα προτιμούσαν να επικρατήσουν οι πραξικοπηματίες στην Τουρκία έναντι της νόμιμης και δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης Γιλντιρίμ και του επίσης δημοκρατικά εκλεγμένου πρώην πρωθυπουργού και νυν προέδρου της Τουρκίας, Ρ.Τ.Ερντογάν.

Οσο και αν ο Ρ.Τ.Ερντογάν έχει μετατραπεί σε "υπ'αριθμόν 1" κίνδυνο για την ασφάλεια ολοκληρης της περιοχής, όπως κατέδειξε και η συριακή σύγκρουση, εν τούτοις ουδόλως ενόχλησε αυτό τις δυτικές δημοκρατίες.

Αλλωστε ποιος να ξεχάσει ότι προεξαρχούσης της Γερμανίας, τα έδωσαν όλα στον Ρ.Τ.Ερντογάν στην προσφυγική κρίση. Τότε δεν τους ενοχλούσε ο "αυταρχισμός" του.

Ετσι έκαναν δεκτή την....

... τουρκική απαίτηση περί αποστρατιωτικοποίησης των Δωδεκανήσων και της Λήμνου (νοτιότερα της Σάμου δεν υπάρχει ούτε ΝΑΤΟϊκό βαρκάκι) και δεν τους ενοχλούσε ο "απολυταρχικός" χαρακτήρας της διακυβέρνησής του

Στην αρχή του πραξικοπήματος προκάλεσε αίσθηση η πρώτη δήλωση του Αμερικανού ΥΠΕΞ Τ.Κέρι. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι «ελπίζει πως θα υπάρξει ειρήνη, σταθερότητα και πολιτική συνέχεια στην Τουρκία»!

Καμία καταδίκη του πραξικοπήματος!

Μόλις τρεις ώρες μετά ο Αμερικανός ΥΠΕΞ είδε ότι το πραξικόπημα απέτυχε και αυτό διότι ο κόσμος εν τέλει κατέβηκε στους δρόμους για να στηρίξει την κυβέρνησή του, τότε  προχώρησε σε νέα δήλωση την οποία την επεξεργάστηκε απο κοινού με τον Μ.Ομπάμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ο πρόεδρος Ομπάμα συνομίλησε με τον υπουργό Εξωτερικών Κέρι και συμφώνησαν να στηρίξουν την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Δηλαδή αφού είδαν στον Λευκό Οίκο που θα κάτσει η «μπίλια» τότε μόνο επέλεξαν να στηρίξουν την νόμιμη κυβέρνηση αν και όφειλαν να το κάνουν από την αρχή σαν υποτιθέμενη δημοκρατική χώρα.

Όμως είχε και ακόμα καλύτερη συνέχεια.


Μια ημέρα μετά και ενώ το πραξικόπημα είχε πλέον εξελιχθεί σε φιάσκο, ο Τ.Κέρι έκανε τις παρατηρήσεις του ότι επρόκειτο «για ένα κακοσχεδιασμένο πραξικόπημα»

«Πρέπει να πω» πρόσθεσε ο ίδιος ότι το πραξικόπημα «δεν φαίνεται πραγματικά να είχε ούτε σχεδιαστεί καλά ούτε εκτελεστεί».

Δηλαδή αντί να πει έστω τυπικά "Ευτυχώς επικράτησε η Δημοκρατία" ενοχλήθηκε από την προχειρότητα του πραξικοπήματος!

Να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει ούτε μία (!) δήλωση καταδίκης από ΗΠΑ και ΕΕ του βομβαρδισμού του Κοινοβουλίου της Τουρκίας από τα μαχητικά και τα ελικόπτερα των πραξικοπηματιών!

Αλλά και κάτι χειρότερο: Κατά την διάρκεια του πραξικοπήματος επιθετικό ελικόπτερο των πραξικοπηματιών άνοιξε πυρ κατά των άμαχων διαδηλωτών δολοφονώντας πολλούς από αυτούς!

Σημειώνεται ότι ούτε τα πιο αιμοσταγή καθεστώτα δεν έχουν διανοηθεί κάτι τέτοιο να βάλλουν με πυροβόλα ελικοπτέρων κατά αμάχων. Και όμως, δεν υπήρξε ούτε μία δήλωση καταδίκης, πάλι από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Γιατί; Γιατί ο Ρ.Τ.Ερντογάν, έχει μετατρέψει την Τουρκία σε μεγάλο παίκτη και ανεξέλεγκτο για τα δυτικά συμφέροντα. Και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο και για την Ελλάδα....

Για την ΕΕ όμως δεν συνέβη τίποτα. Αντίθετα είναι λαλίστατη στα όσα έλαβαν χώρα μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος.

Είναι σαφές γιατί ΕΕ και ΗΠΑ δεν θέλουν τον Ρ.Τ.Ερντογάν στην εξουσία.

Έκανε την χώρα πολύ δυνατή και ο ίδιος έχει ανεξαρτητοποιηθεί εδώ και αρκετά χρόνια.

Οι ΗΠΑ αλλά και η ΕΕ δεν θέλουν ισχυρούς συμμάχους αλλά αδύναμους ακόλουθους, διότι μια ισχυρή χώρα πρωτίστως κοιτάζει το εθνικό της συμφέρον και όχι το αμερικανικό συμφέρον ή τα κέφια των Βρυξελλών.

Ο Φ.Γκιουλέν είναι κάποιος ο οποίος έχει πάρει πολιτικό άσυλο από τις ΗΠΑ και ζεισ την Πενσυλβάνια. Οι Αμερικανοί θελουν να πιστέψει  κόσμος ότι διοργάνωσε κάτι απο εκεί χωρίς να το γνωρίζουν οι ίδιες, κάτι πρακτικά αδύνατον.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν δήλωσε για το πραξικόπημα: «Διοργανώθηκε από κάποιους στην Πενσυλβάνια» τονίζοντας έτσι το μέρος και όχι το άτομο.

Κατά την διάρκεια αυτού του πραξικοπήματος ΕΕ και ΗΠΑ αποκαλύφθηκαν ως απόλυτοι υποκριτές ως προς τις λεγόμενες δημοκρατικές ευαισθησίες τους και τη υποτιθέμενη υποστήριξή τους προς την έννοια της Δημοκρατίας.

Κάτι που δημιουργεί σοβαρές αμφιβολίες πλεον κατά πόσο σέβονται και τις δικές τους Δημοκρατίες αφού είναι ήδη γνωστό ότι οι ΗΠΑ κυριαρχούνται από το λεγόμενο «βαθύ αμερικανικό κράτος» και όχι από την εκάστοτε κυβέρνησή τους.

Δηλαδή άλλο κράτος βλέπει κάποιος στην επιφάνεια και άλλο υπάρχει πραγματικά. Όπως έλεγε και ο μυστηριώδης άνδρας στην δημοφιλέστατη σειρά «Χ-Files» καπνίζοντας πάντα ένα τσιγάρο στις σκιές «Ι've seen presidents die».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου