Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, εγκρίθηκε η μεγάλη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων κατά της Ρωσίας.

ΑΠΕΙΛΗ ΠΟΛΕΜΟΥ! Τεράστια συγκέντρωση δυνάμεων εναντίον της Ρωσίας ενέκρινε το ΝΑΤΟ
Στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, εγκρίθηκε η μεγάλη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων κατά της Ρωσίας, κάτι που μόνο στην εποχή των Ναζί είχε συμβεί.
Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία πρωτεύουσα της Πολωνίας αυξάνει επικίνδυνα τις εντάσεις στην Ευρώπη και ενέκρινε τις στρατιωτικές ασκήσεις κατά της Ρωσίας σε τέτοια κλίμακα, που μόνο με την ναζιστική εισβολή στην πρώην Σοβιετική Ένωση τον Ιούνιο του 1941 μπορεί να συγκριθεί, είπε ο πρώην «σταθμάρχης» της CIA Τζον Κυριακού στο Σπούτνικ.
Ο Κυριακού έγινε γνωστός ως το μόνο πρόσωπο που η κυβέρνηση των ΗΠΑ έστειλε στη φυλακή για την δημοσίευση του προγράμματος ...
....βασανιστηρίων κατά την περίοδο της διοίκησης του Προέδρου George W. Bush.
«Αυτή η σύνοδος κορυφής της Βαρσοβίας φαίνεται ότι θα έχει εκτεταμένες συνέπειες», δήλωσε ο Κυριακού την Παρασκευή. «Στην προσπάθεια αποτροπής οποιαδήποτε πραγματικής ή φανταστικής απειλής από τη Ρωσία, η συσσώρευση και οι μαζικές στρατιωτικές ασκήσεις των δυνάμεων του ΝΑΤΟ αναζωπυρώνουν τις φλόγες των επικίνδυνων εντάσεων.»
«Κατά την πρώτη ημέρα της συνόδου κορυφής την Παρασκευή 8/9, τα 28 μέλη του ΝΑΤΟ συμφώνησαν στην περαιτέρω ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας της συμμαχίας στα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης, καθιστώντας τη μεγαλύτερη στρατιωτική ενίσχυση στην εν λόγω περιοχή από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου», σημείωσε ο Κυριάκου.
«Βετεράνοι εμπειρογνώμονες στον τομέα της ευρωπαϊκής ασφάλειας εκφράζαν φανερά την δυσφορίας τους στο γεγονός ότι οι ηγέτες της Δύσης φαινόταν να αγνοούν την απειλή που νιώθουν οι Ρώσοι βλέποντας στρατιωτικές ασκήσεις σε τέτοια τεράστια κλίμακα στην Ανατολική Ευρώπη, περιοχή δηλαδή που ήταν και το σημείο εκκίνησης για την εισβολή στη χώρας τους», παρατήρησε ο Κυριακού.
Αυτοί που χαράζουν την πολιτική του ΝΑΤΟ δεν έχουν συνειδητοποιήσει «τι σημαίνει για τους Ρώσους να παρακολουθήσουν τις ασκήσεις σε μια κλίμακα που δεν έχουμε δει από τότε που οι στρατιές του Χίτλερ εισέβαλαν στην Σοβιετική Ένωση πριν από 75 χρόνια, αφήνοντας 25 εκατομμύρια σοβιετικούς πολίτες νεκρούς,» είπε επίσης ο Κυριακού και καταλήγει στο ανησυχητικό ότι, «η Ρωσία είναι υποχρεωμένη να αντιδράσει σε αυτό που θεωρεί ως αδικαιολόγητη πρόκληση τις μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις κατά μήκος των δυτικών συνόρων της.»
crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου