Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016

Μ.Ντράγκι: «Πρώτα το χρέος και μετά η συζήτηση για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων»

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν πρόκειται να πάρει καμία άμεση απόφαση για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων καθώς περιμένει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τη βιωσιμότητα του χρέους της χώρας από τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Όπως είπε δεν υπάρχει «ακριβές χρονοδιάγραμμα» για την απόφαση υπαγωγής της Ελλάδας στο πρόγραμμα της ΕΚΤ που ξεκίνησε .........τον περασμένο Μάρτιο.
Απαντώντας σε Έλληνα ευρωβουλευτή ο Μάριο Ντράγκι ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούν να υπάρξουν συγκεκριμένες κινήσεις στη δεδομένη χρονική στιγμή.
Η δήλωση του κ. Ντράγκι έχει ως εξής:
«Το Eurogroup σημείωσε στη δήλωσή του τον Μάιο του 2016 ότι εξετάζει μια σειρά μέτρων σε βραχυχρόνιο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο με στόχο να φέρει το χρέος σε ένα δρόμο μείωσης και σε βιώσιμα επίπεδα τις ανάγκες χρηματοδότησης. 
Υπο αυτο το πρίσμα, ένα ακριβές χρονοδιαγραμμα για την πιθανή αγορά ομολόγων που εκδίδονται ή είναι εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου απο το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν μπορεί να οριοθετηθεί στη δεδομένη χρονική στιγμή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου