Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016

Είναι μια ακόμα απάτη....

Συγγνώμη, έχουμε αντιληφθεί πως κάποιοι καναλάρχες-ολιγάρχες νέμονται δημόσιες συχνότητες χωρίς άδεια εδώ και 25 χρόνια;

Ωραία σκοτωνόμαστε για τα «προνόμια» των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά για τους ολιγάρχες -τους πραγματικά προνομιούχους και ζάπλουτους- δεν αντιδρά κανείς.

Κάποιοι νομίζουν πως το πρόβλημα της Ελλάδας ξεκίνησε με την χρεοκοπία της, το 2010.

Δηλαδή, όταν το 1989 η οικουμενική κυβέρνηση -στην οποία συμμετείχαν και αριστεροί σαν τον Δραγασάκη και τον Κουβέλη- έδινε προσωρινές άδειες σε κάποιους ολιγάρχες ήταν....... όλα καλά;

Ήταν σωστό αυτό;

Είναι σωστό ότι επί 26 χρόνια κανάλια λειτουργούν χωρίς άδειες;

Είναι σωστό ότι οι δημόσιες συχνότητες δόθηκαν στους ολιγάρχες;


Είναι σωστό ότι Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ δεν έδιναν μόνιμες και νόμιμες άδειες -επί 25 χρόνια- και έκαναν όμορφα τις δουλίτσες τους με τους ολιγάρχες που έπαιζαν στα κανάλια τους ξέφρενα πάρτι στη Μύκονο και ένα κάρο ηλιθιότητες;

Μα, δώσαμε δημόσια συχνότητα και στο ΚΚΕ!

Ναι, και το ΚΚΕ -αφού μας τρέλανε για 20 χρόνια στις διαφημίσεις για κομμουνιστικά μαξιλάρια- πούλησε τον 902 στον Βρυώνη. Πολύ κομμουνιστικό. Για σανοφάγους κομμουνιστές, που αφθονούν στην Ελλάδα.

Το θέμα είναι ότι θεωρούμε απόλυτα φυσιολογικό να νέμονται τις δημόσιες συχνότητες οι ολιγάρχες.


Το θέμα είναι ότι θεωρούμε πως οι ολιγάρχες έχουν μόνο δικαιώματα και όχι υποχρεώσεις.
Το θέμα είναι ότι θεωρούμε πως η ζωή των ολιγαρχών αξίζει περισσότερο από την δική μας· πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση οι Έλληνες.

Το ακόμα χειρότερο είναι πως αυτό συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Εντάξει, ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς χωρίς άδεια μόνο η Ελλάδα έχει αλλά σε όλες τις χώρες του κόσμου -αλλού λιγότερο, αλλού περισσότερο- οι πολίτες θεωρούν πως οι ολιγάρχες είναι στο απυρόβλητο και έχουν μόνο δικαιώματα.

Και φτάνουμε στην χρεοκοπημένη Ελλάδα το 2016, να δίνονται τηλεοπτικές άδειες -πάλι στους ίδιους ολιγάρχες με λίγο από ολιγάρχες ΣΥΡΙΖΑ- και θεωρούμε πως αυτό είναι δημοκρατικό και δίκαιο.

Τελικά  «Η νομιμοποίηση της χορήγησης τηλεοπτικών αδειών στους ολιγάρχες δεν είναι ούτε δημοκρατική, ούτε δίκαιη. Είναι μια ακόμα απάτη.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου