Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Ευθεία απειλή του Β.Πούτιν προς την Λέσχη Bilderberg και την ΝΤΠ: «Αν θέλετε νέα Κρίση της Κούβας θα την έχετε»


– Δείτε τι είπε σε συνέντευξη του (βίντεο)

Του Βασίλη Καπούλα

Ευθεία επίθεση και απειλή πολέμου του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, προς την Λέσχη Bilderberg και την Νέα Τάξη Πραγμάτων είχαμε χτες με τις φράσεις «Αν θέλετε επανάληψη της Κρίσης της Κούβας θα την έχετε» και «Αν η Αμερική προσπαθήσει να μας ξεφορτωθεί, θα επιβιώσουμε και ποιος ξέρει ποιος θα χάσει τα περισσότερα με .......μια τέτοια προσέγγιση»…

O Β.Πούτιν «έσπασε» το πρωτόκολλο και ρώτησε ευθέως τον εκπρόσωπο της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ αν θέλει......... επανάληψη της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας.

Ο John Micklethwait «τα χασε» απάντησε ότι «κανένας δεν το θέλει».

Πιο αναλυτικά, χτες Παρασκευή, ο Β.Πούτιν έδωσε συνέντευξη στο Bloomberg, και ρωτήθηκε για θέματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος.

Ο John Micklethwait είναι διευθυντής του Bloomberg και υψηλόβαθμο στέλεχος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ καθώς είναι ένας από τους πολλούς δημοσιογράφους που συμμετέχουν επί χρόνια στις Συνόδους της και εκφράζουν απόψεις της ΝΤΠ.

Για το λόγο αυτό ο Β.Πούτιν τον αποκάλεσε «ειδικό» και τον αντιμετώπισε ως πολιτικό και όχι ως δημοσιογράφο.

Ο John Micklethwait προχώρησε σε μια πρόκληση ρωτώντας τον Β.Πούτιν αν θα αντάλλαζε τις Κουρίλες νήσους και το Καλίνινγκραντ.

Η απάντηση του Β.Πούτιν ήταν άμεση: «Η Ρωσία δεν ανταλλάσει εδάφη αλλά κοιτάει για συμφωνίες που συμφέρουν και τις δυο πλευρές».

Ειδικά για το Kaliningrad, ο Β.Πούτιν είπε τα εξής:


«Αν κάποιος προσπαθήσει να αναθεωρήσει το αποτέλεσμα του Β Πγκοσμίου Πολέμου και θέσει ζήτημα για τις ανατολικές περιοχές της Γερμανίας όπου ανήκει το Lvov και τα σύνορα Ρουμανίας και Ουγγαρίας. Αν κάποιος θέλει να ανοίξει το «κουτί της πανδώρας» τότε να προχωρήσει με τη σημαία στο χέρι.

Ο John Micklethwait βιάστηκε να σχολιάσει λέγοντας ότι πρόκειται για αστείο, αλλά το βίντεο της συνέντευξης έδειξε ότι ο Β.Πούτιν δεν το αξιολόγησε ως «αστείο».

Το δεύτερο σημαντικό θέμα είναι η ερώτηση του John Micklethwait για τα αποθέματα χρυσού της Ρωσίας, το έλλειμμα και τις τιμές πετρελαίου.

Ο Β.Πούτιν απάντησε ότι «έχουμε πολλά αποθέματα και μικρό έλλειμμα».

Ο εκπρόσωπος του Bllomberg και της Bilderberg προσπαθούσε συνεχώς να προκαλέσει τον Β.Πούτιν ώστε να πάρει τις απαντήσεις που ήθελε.

Προσπάθησε να παρουσιάσει τον Β.Πούτιν ως εχθρό της Ευρώπης που επιθυμεί την κατάρρευση της Ευρωζώνης και του Ευρώ και την διάλυση του Ευρωπαϊκού σχεδίου.

Σαφώς ο δημοσιογράφος προχώρησε σε αντιρωσική προπαγάνδα.

Ο Β.Πούτιν δεν «τσίμπησε» και ευχήθηκε «καλή τύχη» στους Ευρωπαίους ηγέτες όσο αφορά την καταπολέμηση της κρίσης και τόνισε πως η Ρωσία εύχεται η ευρωπαϊκή οικονομία να βελτιωθεί.

Επιπλέον ο Micklethwait προσπάθησε να πάρει απάντηση από τον Β.Πούτιν για το αν υποστηρίζει τον Ν.Τραμπ ή αν η Ρωσία ήταν πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις στο Δημοκρατικό κόμμα.

Ο Β.Πούτιν απάντησε ότι είναι έτοιμος να εργαστεί με οποιονδήποτε Αμερικανό ηγέτη που θα συμμορφωθεί με τις συνθήκες ενώ τόνισε ότι γνωρίζει γιατί το αμερικανικό κοινό αιφνιδιάστηκε από τις αποκαλύψεις των χάκερ.

Σε μετάφραση από την διπλωματική γλώσσα ο Β.Πούτιν του είπε:

«Ναι όλοι γνωρίζουν ότι έχετε ένα σάπιο πολιτικό σύστημα, αρκετό για να φτιάξεις μια κωμωδία¨.

Δείτε τα βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου