Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

Μειώσεις έως 100% σε επικουρικές συντάξεις τον Οκτώβριο.

Με την απειλή της καταβολής μηδενικής σχεδόν επικουρικής σύνταξης τον ερχόμενο Οκτώβριο βρίσκονται ορισμένοι συνταξιούχοι. 

Και αυτό γιατί κατά την τελευταία καταβολή των επικουρικών συντάξεων (2 Σεπτεμβρίου), είδαν μειωμένες έως και 50% τις αποδοχές τους.

Επειδή, όμως, από τον Οκτώβριο, αρχίζουν οι
τρεις μηνιαίες ισόποσες παρακρατήσεις στις επικουρικές συντάξεις .......(δεδομένου ότι οι εν εξελίξεις αναπροσαρμογές ισχύουν, βάσει νόμου Κατρούγκαλου, από 1.6.2016), όσες από αυτές 'κουρεύτηκαν' από τον τρέχον μήνα κατά 50% . θα υποστούν τον Οκτώβριο άλλη μία επιπλέον αναδρομική μείωση της τάξεως του 50% λόγω της εφαρμογής της 1ης 'δόσης' της σωρευτικής αναδρομικής μείωσης ...150% για το διάστημα Ιουνίου - Αυγούστου 2016 (σ.σ. -50% τον Ιούνιο, -50% και -50% τον Αύγουστο).

Για παράδειγμα:

* Σύνταξη 149 κόπηκε στις 2 Σεπτεμβρίου κατά 50% (-74 ευρώ). Το ποσό των 74 ευρώ έπρεπε να αφαιρεθεί και κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο 2016. Σωρρευτικά, δηλαδή, έπρεπε να αφαιρεθούν 222 ευρώ. Τα 222 ευρώ θα αφαιρεθούν μέσω 3 ισόποσων μηνιαίων παρακρατήσεων των 74 ευρώ από τις καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις τον Οκτώβριο, το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο. 

Άρα ο συγκεκριμένος συνταξιούχος πρακτικά δεν θα λάβει καμία επικουρική σύνταξη στο τρίμηνο Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου, μιας και εναπομείνασα του επικουρική σύνταξη των 74 ευρώ θα 'απορροφηθεί' από τις μηνιαίες αναδρομικές παρακρατήσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου