Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΡΩΣΙΚΕΣ «ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ» ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ!

1490141.jpg 
Αυστηρή προειδοποίηση προς την Άγκυρα έστειλε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, να μην διανοηθεί να προχωρήσει την στρατιωτική της επέμβαση στην Συρία προς το νότο, όπως έχουν ανακοινώσει τα τουρκικά ΜΜΕ ότι ο τουρκικός στρατός σε συνεννόηση με τις ΗΠΑ σκοπεύει να προελάσει μέχρι την πρωτεύουσα των Τζιχαντιστών, την Rakka. 

Όπως αναφέρει ο τουρκικός τύπος, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με μια σκληρή ανακοίνωση του επικρίνει αυτή την φορά έντονα την Τουρκία ότι η στρατιωτική της επέμβαση στην Συρία παραβιάζει τις θεμελιώδεις αρχές του ΟΗΕ για την εδαφική ακεραιότητα των ....

....ανεξαρτήτων χωρών και καλεί την Άγκυρα να σεβαστεί πάραυτα την εθνική κυριαρχία της Συριακής Δημοκρατίας. 

Ειδική μνεία γίνεται και για την περιοχή του Χαλεπιού, προειδοποιώντας τους Τούρκους να μην προχωρήσουν προς εκείνη τη κατεύθυνση γιατί θα το… μετανιώσουν πικρά. 
1490262_h.jpg
Η ανακοίνωση αυτή ανεβάζει πιο ψηλά τους τόνους και από την δήλωση του Ρώσου προέδρου, Βλαδιμήρ Πούτιν, στην Διάσκεψη των G-20 στην Κίνα, όπου είχε δηλώσει ότι δεν αποδέχεται την τουρκική εισβολή στην Συρία γιατί παραβιάζει κατάφορα το διεθνές δίκαιο.

Εντωμεταξύ μια άλλη ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών βάζει κυριολεκτικά πάγο στις ρωσοτουρκικές σχέσεις, που υποτίθεται ότι αναθερμάνθηκαν τον τελευταίο καιρό. 

57d0ee8ac03c0e1dc49632d3.jpg
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Aleksey Meşkov, δήλωσε ότι η Ρωσία δεν σκοπεύει να καταργήσει την βίζα στους Τούρκους πολίτες που για οποιοδήποτε λόγο επισκέπτονται την Ρωσία, ενώ επεσήμανε ότι η κατάσταση μεταξύ των δυο χωρών δεν έχει εξομαλυνθεί. 

Η απόφαση αυτή πλήττει κυρίως στο τουρκικό εμπόριο και έχει απογοητεύσει έντοκα την Άγκυρα και τις προσδοκίες της να ανακάμψει οικονομικά με τους Ρώσους.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου