Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Οι σοσιαλδημοκάτες «καρφώνουν» Σόιμπλε: Κάνει τον «μάγκα» στους Έλληνες και είναι «κότα» στους Ιταλούς.

Σκληρή επίθεση στην καγκελάριο Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξαπέλυσε το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα SPD στο οποίο πλέον ηγείται ο Μάρτιν Σουλτς κατηγορώντας τους εν πολλλοις ότι κάνουν τον «μάγκα» στους Έλληνες και είναι «κότα» στους Ιταλούς.

Όπως μετέδωσε....

.... ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στο Βερολίνο Παντελής Βαλασόπουλος ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των σοσιαλδημοκρατών του SPD, κ. Κάρτεν Σνάιντερ οικονομολόγος και υπεύθυνος για τα οικονομικά ζητάει από την καγκελάριο Μέρκελ να πάρει θέση και να πει αν υπάρχει σχέδιο Grexit από τον Σόιμπλε και αν ναι, αν η ίδια το γνωρίζει και τι θέση παίρνει. Επίσης ερωτά την Μέρκελ αν υπάρχει και το γνωρίζει η ίδια σχέδιο για 4ο μνημόνιο στην Ελλάδα από τον Σόιμπλε και τι θέση παίρνει και γι αυτό, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να περάσει από την Βουλή.

Ταυτόχρονα καρφώνει τον Σόιμπλε λέγοντας ότι για την Ιταλία και τα προβλήματα των τραπεζών εκεί κλείνει τα μάτια, ενώ επέπληξε την Ελλάδα όταν η ελληνική κυβέρνηση έδωσε επίδομα στους συνταξιούχους.

Τέλος ο κ. Κάρτεν Σνάιντερ τόνισε ότι οι σοσιαλδημοκράτες θέλουν το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα , αλλά όχι αναγκαία και ως χρηματοδότη.

ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου