Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΘΟΥΝ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ, ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ.

Γράφει ο Πέτρος Χασάπης

Υπάρχουν λοιπόν πολιτικά κόμματα που χρωστούν σε τράπεζες κ.λ.π. εκατοντάδες εκατομμύρια. Και όχι μόνο δεν πληρώνουν τα χρέη τους, αλλά θέλουν και να μας σώσουν και από πάνω. Τα ίδια κόμματα που μας χρεοκόπησαν, μας εξαθλίωσαν και παρέδωσαν την εθνική κυριαρχία της χώρας σε....

... άλλα κράτη.

Δηλαδή τα ελληνικά κόμματα, το οποία, ενώ, όπως και όλα τα κόμματα παντού στον κόσμο είναι ιδιωτικά κλάμπ, εντούτοις εδώ είναι κάτι σαν ιερά τοτέμ που δεν τα αγγίζει κανείς, ούτε δικαιοσύνη ούτε σύνταγμα, ούτε νόμος, ούτε κράτος, ούτε τίποτα.

Ποιος λοιπόν θα πληρώσει αυτά τα χρέη; Μα φυσικά ο φορολογούμενος Έλληνας. Αν όμως χρωστάει ένας πολίτης ή μια οποιοδήποτε ιδιωτική συλλογικότητα ή εταιρία ή σωματείο κ.λ.π. κατάσχονται οι περιουσίες τους και φυσικά και οι περιουσίες των υπευθύνων οργάνων τους και των εταίρων.

Για τα ελληνικά κόμματα όμως, δεν ευθύνεται κανείς. Ούτε αρχηγοί, ούτε στελέχη, ούτε βουλευτές, ούτε απλά μέλη, ενώ θα έπρεπε να ευθύνονται άπαντες. Ζητούν την εξουσία και τα δημόσια ταμεία, αλλά δεν δίνουν λογαριασμό σε κανένα.

Εφόσον λοιπόν ένα κόμμα χρωστάει, θα πρέπει αφενός να κατάσχεται η κρατική επιχορήγηση, αφετέρου θα πρέπει να κατάσχονται τουλάχιστον οι κρατικοί μισθοί του αρχηγού τους, των βουλευτών και των στελεχών του. Για να μην μιλήσουμε και των απλών μελών, τα οποία ενώ θέλουν να το παίζουν βαστάζοι των κομματικών ελίτ και τοπικοί παραγοντίσκοι για ρουσφέτια, εντούτοις δεν πληρώνουν ούτε τα ενοίκια των τοπικών τους οργανώσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου