Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει μιλήσει επανειλημμένα για περιορισμένη εθνική κυριαρχία, κάτι που έκανε και τώρα, ανακοινώνοντας την....
.... υπερήφανη συμφωνία επί της δεύτερης αξιολόγησης.
Η πραγματικότητα είναι πολύ πικρή για όλους εκείνους που επιμένουν να αγαπάνε την πατρίδα τους. Ακόμη και στις διοικήσεις κρίσιμων για τη χώρα μας οργάνων την πλειοψηφία την έχουν οι δανειστές.
Το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, του γνωστού μας ΤΧΣ, απαρτίζεται από πέντε ξένους και τέσσερις Έλληνες, και μάλιστα μεταξύ των υποψηφίων για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου το υπουργείο Οικονομικών επέλεξε έναν... Αυστριακό!
Η Εκτελεστική Επιτροπή (ΕΕ) απαρτίζεται από έναν Αυστριακό, ως διευθύνοντα σύμβουλο, και έναν Γάλλο και έναν Έλληνα, ως μέλη. Ήτοι, από δύο ξένους και έναν Έλληνα!
Όλα τα υποψήφια μέλη του ΓΣ και της ΕΕ τα προεπιλέγει μια εξαμελής επιτροπή, που λέγεται Selection Panel, η οποία είναι το μεγάλο, το πραγματικό αφεντικό. Και αποτελείται από έναν που τον διόρισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη θέση του προέδρου, μία κυρία που τη διόρισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έναν που τον διόρισε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, δύο που τους διόρισε το υπουργείο Οικονομικών και έναν που τον διόρισε η Τράπεζα της Ελλάδος. Δηλαδή, τρεις ξένοι και τρεις Έλληνες, οι οποίοι είναι χαρτί... άγραφο, αφού η ψήφος του προέδρου, που είναι ξένος, μετράει για δύο!
Θέλετε κι άλλη παράδοση για να αρχίσετε τον εξάψαλμο κατά των πολιτικών μας ΟΛΩΝ;
Τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών μας αποφασίζουν με βάση τις εισηγήσεις των αρμοδίων επιτροπών ελέγχου, εκτίμησης κινδύνου, επιλογής μελών του ΔΣ, προέδρου, διευθύνοντος συμβούλου και αμοιβών. Ξέρετε ποιοι είναι μέλη αυτών των επιτροπών;
Όλοι είναι ΞΕΝΟΙ τραπεζοϋπάλληλοι, με βάση συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και της «τρόικας». Και μάλιστα με τον όρο να μην είχαν καμία σχέση με το ελληνικό πιστωτικό σύστημα τα τελευταία 10 χρόνια!
Αποτέλεσμα, οι ξένοι αποτελούν την απόλυτη πλειοψηφία!
Με αυτά τα... ολίγα, που είναι μόλις μια μικρή γεύση σε σχέση με τις ατιμωτικές υποχωρήσεις που άρχισαν από το 2009, υπάρχει έστω και ένας υπουργός ή αρχηγός των κομμάτων που κυβέρνησαν –και των τωρινών– που να πιστεύει ακόμη ότι η Ελλάδα είναι κυρίαρχη χώρα και αποφασίζει η ίδια για τα του οίκου της και για τον λαό της;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου