Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Αποκλειστικό: Η Βουλή έδωσε 200.000 στο Ταμείο των «αναξιοπαθούντων» βουλευτών!

bouli2«Λεφτά υπάρχουν» για τους Βουλευτές και τους Ευρωβουλευτές, όπως αποκαλύπτει το ThePaper.gr
Η Βουλή ενίσχυσε τους «αναξιοπαθούντες» πρώην Βουλευτές και Ευρωβουλευτές, την ώρα που έκοβε τους μισθούς όσων εργάζονται σε αυτήν. Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής Β. Μεϊμαράκη, που ....
δημοσιεύει αποκλειστικά το thepaper.gr, το Δεκέμβριο του 2012 κατατέθηκαν στον Λογαριασμό Αλληλοβοήθειας Βουλευτών – Ευρωβουλευτών 200.000 ευρώ.
Το 2000 ιδρύθηκε το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Βουλευτών – Ευρωβουλευτών, με στόχο να ενισχύονται οι πρ. Βουλευτές και πρ. Ευρωβουλευτές που δεν ‘εχουν συμπληρώσει τα συντάξιμα χρόνια, και στο πλαίσιο αυτό ανοίχθηκε λογαριασμός στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας που εδρεύει στο κτίριο του Κοινοβουλίου. 
Κανονικά τα χρήματα του Λογαριασμού βγαίνουν από τους Βουλευτές, από τον μισθό των οποίων κάθε μήνα παρακρατούνται 50-60 ευρώ, που σημαίνει ότι μαζεύονται περίπου 200.000 ευρώ το χρόνο. 
Όμως συχνά και η Βουλή καλείται να συνδράμει – κάτι που ήταν κατανοητό τα χρόνια της οικονομικής ευμάρειας.
Υπογραμμίζεται ότι από τον Λογαριασμό ενισχύονται και νυν βουλευτές. Λέγεται ότι περίπου 30 βουλευτές έχουν ζητήσει δάνειο. Η αίτηση δανείου υποβάλλεται στον Πρόεδρο της Βουλής και γνωστοποιείται μόνο στη Διάσκεψη των Προέδρων του Κοινοβουλίου.
Υπενθυμίζεται ότι οι πρώην βουλευτές και Ευρωβουλευτές έχουν προκαλέσει πολλές φορές την κοινή γνώμη ζητώντας αναδρομικά πολλών εκατομμυρίων ευρώ. 
Τον Δεκέμβριο του 2011, σε μία περίοδο που στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα γίνονταν άγριες περικοπές στους μισθούς, περίπου 117 πρ. Βουλευτές και Ευρωβουλευτές κατέθεσαν προσφυγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου