Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Κυβέρνηση Μάλτας: Ο τραπεζικός τομέας είναι ισχυρός και σταθερός.


Ο τραπεζικός τομέας της Μάλτας είναι "ισχυρός και σταθερός" διαβεβαίωσε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας, απορρίπτοντας για άλλη μία φορά οποιαδήποτε σύγκρισής της με την Κύπρο.
"Ο τραπεζικός τομέας είναι ισχυρός και σταθερός. Η Μάλτα εντάχθηκε στη ζώνη του ευρώ το 2008 για να ενισχύσει τη μακροοικονομική και χρηματοοικονομική σταθερότητά της και για να
συμβάλει στη σταθερότητα του οικονομικού συστήματος της ευρωζώνης" αναφέρεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης.
Στην ανακοίνωση υποστηρίζεται ότι ο μαλτέζικος τραπεζικός τομέας είναι σήμερα μικρότερος σε μέγεθος από το μέσο όρο της ευρωζώνης, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στην Κύπρο. Επιπλέον, τα περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών του νησιού δεν είναι εκτεθειμένα σε χώρες που έχουν ενταχθεί σε διεθνή προγράμματα βοήθειας. Το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ κατατάσσει την Μάλτα 13η σε σύνολο 144 χωρών όσον αφορά τη σταθερότητα του τραπεζικού τομέα της, ο οποίος επιπλέον είναι "καλά κεφαλαιοποιημένος", υπογραμμίζει η κυβέρνηση.
Τις τελευταίες ημέρες ο διεθνής Τύπος είκαζε ότι η Μάλτα και το Λουξεμβούργο ενδέχεται να είναι οι δύο επόμενες χώρες που θα δουν τον τραπεζικό τομέα τους να απειλείται. Την Τετάρτη πάντως ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Μάλτας Τζόζεφ Μπονίτσι είχε απορρίψει κάθε σύγκριση της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα του με αυτήν της Κύπρου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου