Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

Πήγαν να τη θάψουν αλλά δεν τους βγήκε - Στο Νομικό Συμβούλιο η έκθεση για τις Γερμανικές αποζημιώσεις!.


Μετά τον θόρυβο που ξέσπασε από δημοσίευμα του Spiegel, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα κρατά μυστική την έκθεση για τις γερμανικές αποζημιώσεις, η υπόδουλη Ελληνική (;) κυβέρνηση, για να ρίξει στάχτη στα μάτια, εμφανίζει δήθεν κάποια κινητικότητα για το θέμα, παρότι είναι γνωστό τοις πάσι πως δεν θέλει να χαλάσει τις σχέσεις της με την Μέρκελ και τη συμμορία της.
Στο πλαίσιο αυτό...
στον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Φωκίωνα Γεωργακόπουλο, διαβίβασε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος την απόρρητη έκθεση της Ομάδας Εργασίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, για την έρευνα των αρχείων που αναφέρονται στον Α' και Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, προκειμένου να γίνει νομική επεξεργασία, αξιολόγηση και στοιχειοθέτηση των αξιώσεων του Ελληνικού Δημοσίου και να υποβάλει σχετική γνωμοδότηση.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Ελλάδα δεν έλαβε ποτέ αποζημιώσεις για τα δεινά που υπέστη στη ναζιστική κατοχή, ή για το κατοχικό δάνειο.

Πάντως, το θέμα της διεκδίκησης των αποζημιώσεων για τις καταστροφές από τους Γερμανούς συζητήθηκε το πρωί από τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, σε ειδική συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου