Κυριακή, 7 Απριλίου 2013

Κυπριακό και μπλόκο στα κοιτάσματα προωθεί η Άγκυρα -ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ.

TURKEYCOUNCILLarge

Προσβλέπει στο άνοιγμα νέων διαπραγματευτικών κεφαλαίων και σε «κλείσιμο» του Κυπριακού, με παράλληλη «διασφάλιση» ότι τα κυπριακά κοιτάσματα υδρογονανθράκων θα μπλοκαριστούν και «δεν θα επιστρατευθούν για να δώσουν ανάσες» στην Κυπριακή Δημοκρατία, με προφανή στόχο να βρεθεί στο έλεος των εξελίξεων, χωρίς διέξοδο και περιθώρια αντίδρασης.

Οι ίδιες πληροφορίες του «Φ», αναφέρουν ότι κύκλοι της Κομισιόν εκφράζουν «κατανόηση» στη «νέα πολιτική κατεύθυνση» (new line of thought) που χαράχθηκε από το Φόρεϊν όφις, επιδιώκοντας σε πρώτο χρόνο το άνοιγμα νέων τουρκικών διαπραγματευτικών κεφαλαίων, κάτι που οδηγεί τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς στις Βρυξέλλες, την προσεχή Τρίτη 9 Απριλίου.

Όπως εγκύρως πληροφορείται ο «Φ», ο κ. Μπαγίς θα έχει συναντήσεις στην έδρα της Ε.Ε. την επόμενη μέρα, στις 10 Απριλίου, και θα συνοδεύεται από τον υπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων Φαρούκ Σελίκ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «στόχος της Άγκυρας είναι να διασφαλίσει το άνοιγμα του κεφαλαίου Περιφερειακή Πολιτική –πιθανότατα τον Ιούνιο, μετά το πράσινο φως που άναψε η γαλλική κυβέρνηση Ολάντ– αλλά και να επιχειρήσει να πείσει τις Βρυξέλλες για «εκπτώσεις» στα κριτήρια που απαιτούνται για άνοιγμα ενός ακόμη κεφαλαίου, εστιάζοντας την προσπάθειά της, στην «Κοινωνική Πολιτική και Απασχόληση»…

Ειδικότερα, οι στόχοι που χάραξε η Άγκυρα, σε συντονισμό με το βρετανικό ΥΠΕΞ για «αξιοποίηση» της κρίσης στην Κύπρο, κινούνται προς τρεις κατευθύνσεις:

Άνοιγμα νέων διαπραγματευτικών κεφαλαίων.

Κλείσιμο Κυπριακού.

Μπλόκο στα κοιτάσματα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου