Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Για να Δείτε πόσο ηλίθιοι είναι οι δήθεν δικοί μας οικονομολόγοι (βλέπε γνωστούς και διάσημους).


20130428-103827.jpg
The bondholder
Όλοι η οικονομική πολιτική που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα όχι μόνο ήταν λανθασμένη αλλά ήταν βασισμένη σε εσκεμμένα λάθος στοιχεία (βλέπε απόδειξη παρακάτω) .. και τα βόδια όπως λέει ο φίλος μου Πόρτα- Πόρτα τα ακολούθησαν πιστά χωρίς να φέρουν αντίρρηση σ’ αυτή την λάθος λογική..
Αποδεικνύετε με στοιχεία 180 χρονών αν τα πάρεις ΣΩΣΤΑ ότι «σε περιόδους υψηλού χρέους για να έχεις ανάπτυξη και να μπορείς να ελαττώσεις το χρέος αυξάνεις το ετήσιο έλλειμμα , δεν το ελαττώνεις».
 Οι φωστήρες μας έκοψαν συντάξεις, ελάττωσαν μισθούς και διέλυσαν την οικονομία μας (όταν το 2009 ήμασταν στα 225 δις ΑΕΠ και σήμερα
ήμαστε στα 185 δις ΑΕΠ και η κατρακύλα συνεχίζεται ) ενώ έπρεπε να αυξήσουν το έλλειμμα με δημοσιά έργα και να δώσουν ρευστότητα στην αγορά. Από Προβόπουλο, Στουρνάρα, Σαμαρά, τραπεζίτες μην ξανακούσω ότι είναι οικονομολόγοι και τεχνοκράτες γιατί θα σκίσω τα πτυχία μου..
Το 2010, οι οικονομολόγοι Carmen Reinhart και Kenneth Rogoff κυκλοφόρησαν ένα έγγραφο οι χώρες με το χρέος προς το ΑΕΠ πάνω από το 90 τοις εκατό έχουν ένα ελαφρώς αρνητικό μέσο ρυθμό ανάπτυξης.
Η εφημερίδα Washington Post παίρνει αμεσως αυτή την οικονομική άποψη ως συναίνεσης οικονομογων, δηλώνοντας ότι “χρέος προς το ΑΕΠ θα συνεχίσει να αυξάνεται αν κολλήσει επικίνδυνα κοντά στο 90 τοις εκατό – απειλή για τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη”
Μια άλλη αποψη ήταν ότι η επιβράδυνση της ανάπτυξης οδηγεί σε υψηλότερες χρέους προς το ΑΕΠ.
Josh Bivens και John Σίδερα έκανε την υπόθεση αυτή στο Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής. Αλλά αυτό προϋποθέτει ότι τα δεδομένα είναι σωστά. Από την αρχή υπήρξαν καταγγελίες ότι οι Reinhart και Rogoff δεν υποβάλλουν τα στοιχεία για τα αποτελέσματά τους (π.χ. Dean Baker). Πολλοι που προσπαθησαν να αναπαράγουν τα αποτελέσματα είχαν πρόσκρουση σε τοίχους αριστερά και δεξιά.
Σε ένα νέο έγγραφο, «Μήπως το υψηλό δημόσιο χρέος Καταπνιγει Σταθερά την οικονομική ανάπτυξη; Μια Κριτική της Reinhart και Rogoff,” Thomas Herndon, Michael Ash, και Robert Pollin του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, Amherst αναπαράγουν με επιτυχία τα αποτελέσματα..
Θεωρούν ότι τα τρία κύρια θέματα που ξεχωρίζουν.
Πρώτον, Reinhart και Rogoff αποκλείουν επιλεκτικά χρόνια υψηλού χρέους και της ανάπτυξης κατά μέσο όρο.
Δεύτερον, χρησιμοποιούν λαθος μέθοδο για τη στάθμιση των χωρών.
Τρίτον, επίσης, φαίνεται να υπάρχει ένα σφάλμα κωδικοποίησης που αποκλείει υψηλού χρέους και τη μέση-ανάπτυξη σε διαφορες χώρες οπου τους συμφερει
Επιλεκτική Εξαιρέσεις. Reinhart-Rogoff χρήση 1946-2009 ως περίοδο τους, με την κυριότερη διαφορά μεταξύ των χωρών είναι έτος έναρξης τους. Σε σύνολο δεδομένων τους, υπάρχουν 110 χρόνια διαθέσιμα στοιχεία για τις χώρες που έχουν μια σχέση χρέους / ΑΕΠ πάνω από το 90 τοις εκατό, αλλά χρησιμοποιούν μόνο 96 από αυτά τα χρόνια. Το χαρτί δεν αποκάλυψε ποια χρόνια αποκλείονται ή γιατί.
Herndon-Ash-Pollin διαπιστώσετε ότι αποκλείουν Αυστραλία (1946-1950), Νέα Ζηλανδία (1946-1949), και του Καναδά (1946-1950). Αυτό έχει συνέπειες, καθώς οι χώρες αυτές έχουν υψηλό δημόσιο χρέος και σταθερή ανάπτυξη. Καναδάς είχε χρέους προς το ΑΕΠ πάνω από το 90 τοις εκατό κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και 3 τοις εκατό αύξηση. Νέα Ζηλανδία είχε μια σχέση χρέους / ΑΕΠ πάνω από το 90 τοις εκατό 1.946 με 1.951. Εάν χρησιμοποιείτε το μέσο ποσοστό αύξησης σε όλα αυτά τα χρόνια είναι 2,58 τοις εκατό. Εάν χρησιμοποιήσετε μόνο το τελευταίο έτος, όπως Reinhart-Rogoff κάνει, έχει ένα ρυθμό ανάπτυξης -7.6 τοις εκατό. Αυτό είναι μια μεγάλη διαφορά, ιδίως αν ληφθεί υπόψη πόσο ζυγίζουν τις χώρες.
Αντισυμβατική Στάθμιση. Reinhart-Rogoff χωρίζει χρόνια η χώρα στο χρέος προς το ΑΕΠ κουβάδες. Παίρνουν τότε η μέση πραγματική αύξηση για κάθε χώρα εντός των κάδων. Έτσι, ο ρυθμός αύξησης από τα 19 χρόνια που το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πάνω από 90 τοις εκατό του χρέους προς το ΑΕΠ κατά μέσο όρο σε έναν αριθμό. Οι αριθμοί αυτοί χώρα τότε κατά μέσο όρο, εξίσου από τη χώρα, για τον υπολογισμό του μέσου πραγματικού βάρους αύξηση του ΑΕΠ.
Σε περίπτωση που δεν έχει νόημα, ας δούμε ένα παράδειγμα. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει 19 έτη (1946-1964), πάνω από το 90 τοις εκατό του χρέους προς το ΑΕΠ, με μέσο όρο 2,4 τοις εκατό ποσοστό αύξησης. Η Νέα Ζηλανδία έχει ένα έτος δείγμα τους πάνω από το 90 τοις εκατό του χρέους προς το ΑΕΠ με ρυθμό αύξησης του -7.6. Αυτές οι δύο αριθμοί, 2.4 και -7.6 τοις εκατό, έχουν την ίδια βαρύτητα στον τελικό υπολογισμό, δεδομένου ότι κατά μέσο όρο οι χώρες εξίσου. Ακόμα κι αν υπάρχουν 19 φορές ως πολλά σημεία δεδομένων για το Ηνωμένο Βασίλειο
Τώρα, ίσως δεν θέλουν να δώσουν ίση στάθμιση χρόνια (τεχνικές καλλιέργειας: Herndon-Ash-Pollin φέρει επάνω σειριακής συσχέτισης ως δυνατότητα). Ίσως θέλετε να πάρετε επεισόδια. Αλλά αυτή η στάθμιση μειώνει σημαντικά το μέσο όρο? Εάν το βάρος σας με τον αριθμό των ετών μπορείτε να βρείτε ένα υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης άνω του 90 τοις εκατό. Reinhart-Rogoff δεν συζητούν αυτή τη μεθοδολογία, ούτε το γεγονός ότι ζυγίζει με αυτό τον τρόπο ή τη δικαιολογία για αυτό, στην εργασία τους.
Σφάλμα κωδικοποίησης. Όπως Herndon-Ash-Pollin θέτει:. “Ένα σφάλμα κωδικοποίησης στο RR εργασίας φύλλο τελείως αποκλείει πέντε χώρες, την Αυστραλία, την Αυστρία, το Βέλγιο, ο Καναδάς και η Δανία, από την ανάλυση [Reinhart-Rogoff] Κατά μέσο όρο τα κύτταρα στις γραμμές 30-44 αντί των γραμμών 30-49 … Αυτό το σφάλμα φύλλο … είναι υπεύθυνος για ένα λάθος -0.3 ποσοστιαίες μονάδες σε δημοσιευμένες μέση πραγματική αύξηση του ΑΕΠ RR στο υψηλότερο δημόσιο χρέος / ΑΕΠ κατηγορία. ” Βέλγιο, ιδίως, έχει 26 χρόνια με το χρέος προς το ΑΕΠ πάνω από 90 τοις εκατό, με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξης του 2,6 τοις εκατό (αν και αυτό είναι μόνο υπολογίζεται ως μία συνολική σημείο λόγω της στάθμισης παραπάνω).
Όντας ένα κομμάτι από μια αμφιβολία Thomas σε αυτό το σφάλμα κωδικοποίησης, εγώ δεν πιστεύω αν δεν άγγιξε η ψηφιακή Excel εαυτό μου πληγή. Ένας από τους συγγραφείς ήταν σε θέση να μου δείξει ότι, και εδώ είναι. Μπορείτε να δείτε το Excel blue-box για τους τύπους που λείπουν ορισμένα στοιχεία:
Αυτό το σφάλμα είναι απαραίτητη για να πάρει τα αποτελέσματα που δημοσιεύονται, και θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό να εξηγήσει γιατί ήταν αδύνατο για τους άλλους να αναπαράγουν αυτά τα αποτελέσματα. Εάν αυτό το σφάλμα αποδεικνύεται ότι είναι ένα πραγματικό λάθος Reinhart-Rogoff έκανε, επίσης, το μόνο που μπορώ να ελπίζω είναι ότι οι ιστορικοί του μέλλοντος σημειωθεί ότι ένα από τα βασικά εμπειρικά στοιχεία που παρέχουν την πνευματική βάση για την παγκόσμια κίνηση για την λιτότητα στις αρχές της δεκαετίας του 2010 βασίστηκε σε κάποιος δεν την ενημέρωση κατά λάθος έναν τύπο γραμμής στο Excel.
Έτσι τι Herndon-Ash-Pollin συνάψει; Θεωρούν «ο μέσος ρυθμός αύξησης του πραγματικού ΑΕΠ για τις χώρες που μεταφέρουν ένα λόγος του δημόσιου χρέους προς το ΑΕΠ πάνω από το 90 τοις εκατό είναι στην πραγματικότητα 2,2 τοις εκατό, δεν -0.1 τοις εκατό, όπως [Reinhart-Rogoff ισχυρισμό].” [UPDATE:. Να διευκρινιστεί, βρίσκουν 2,2 τοις εκατό, εφόσον περιλαμβάνουν όλα τα χρόνια, ζυγίζεται με τον αριθμό των ετών, και να αποφευχθεί το σφάλμα Excel] Πηγαίνοντας σε περαιτέρω τα δεδομένα, δεν είναι σε θέση να βρείτε ένα σημείο διακοπής, όπου η ανάπτυξη πέφτει γρήγορα και σημαντικά.
Αυτό είναι επίσης μια καλή απόδειξη για τους οποίους θα πρέπει να απελευθερώσει τα δεδομένα σας σε απευθείας σύνδεση, έτσι ώστε να μπορεί να εξετασθεί δεόντως. Αλλά πέρα ​​από αυτό, κοιτάζοντας μέσα από τα δεδομένα και κατά πόσο μπορεί να καταρρεύσει εξαιτίας αυτής ή εκείνης της υπόθεση, καθίσταται σαφές ότι δεν υπάρχει μαγικό αριθμό εκεί έξω. 
Το χρέος θα πρέπει να θεωρηθεί ως απάντηση στις ενδεχόμενες περιπτώσεις βρισκόμαστε, με μαζική ανεργία, Federal Reserve προσπαθεί απεγνωσμένα να κερδίσει την έλξη στο δεσμεύεται μηδέν κάτω, και ένα χάσμα ανάμεσα σε αυτό που θα μπορούσε να παράγει και τι είμαστε .. 
Στην πραγματικότητα, μας λέει ότι το μεγαλύτερο έλλειμμα τώρα θα μας βοηθήσει πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου