Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

Handelsblatt: Η Γερμανία κρύβει χρέος 5 τρις €! ΟΙ ΟΙΚΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ( ΚΑΙ ΑΝΟΧΗΣ ) ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ;;;;  • Στο 260% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος της Γερμανίας;
  • Τμήμα του διεθνούς τύπου κάνει λόγο για αμφισβητούμενη μέθοδο...
Σε μια απίστευτη καταγγελία, προέβη ο γερμανός καθηγητής Οικονομικών Bernd Raffelhueschen στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Freiburg, υποστηρίζει πως η Γερμανία "κρύβει" χρέος συνολικού ύψους €5τρις, το οποίο έχει συσσωρευτεί λόγω των ελλειμμάτων στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και ...
....στα συνταξιοδοτικά ταμεία. 

Το επίσημο δημόσιο χρέος της Γερμανίας φτάνει σήμερα τα €2 τρις (75% του ΑΕΠ) και αν η καταγγελία του Raffelhueschen (την οποία αναδημοσιεύουμε με κάθε επιφύλαξη) έχει την παραμικρή δόση αλήθειας, τότε βρισκόμαστε εν μέσω συνταρακτικών αποκαλύψεων για το γερμανικό ιμπεριαλισμό ο οποίος επιβάλει προγράμματα εξοντωτικής λιτότητας στις χώρες της ευρω-περιφέρειας! 


Στην περίπτωση αυτή το δημόσιο χρέος της Γερμανίας βρίσκεται στο 260% του ΑΕΠ, της σπάζοντας ίσως κάθε ρεκόρ μεταξύ των δυτικών καπιταλιστικών χωρών. 

Μέχρι τώρα η εν λόγω καταγγελία έχει αναδημοσιευτεί και από το Bloomberg. 

Πάντως τμήμα του διεθνούς τύπου κάνει λόγο για αμφισβητούμενη μέθοδο η οποία προσπαθεί να συμπεριλάβει στο χρέος τα μελλοντικά ελλειμματικά "ανοίγματα" στα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης, χρησιμοποιώντας κάποιες υποθέσεις. 


autochthonesellhnes.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου