Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Έρχεται "στρατιωτικός νόμος" εναντίον διαδηλώσεων.

Δεδομένου ότι γεννήθηκα στην Ελλάδα και οι παιδικές μου μνήμες είναι γεμάτες με εικόνες και ακούσματα απο την εποχή της στρατιωτικής δικτατορίας των συνταγματαρχών, δεν θα μπορούσα να χαρακτηρίσω αλλιώς το νέο νόμο εναντίον των διαδηλώσεων που θέλει να περάσει ο Κερκυραίος υπουργός ΠΡΟΠΟ.

Βέβαια η τότε χούντα δεν χρησιμοποιούσε επικοινωνιακά τερτίπια ή "διαβουλεύσεις" για να βαφτίσει το κρέας ψάρι, πράγμα που φυσικά σήμερα κάνει η κυβέρνηση με την βοήθεια των Παναγόπουλων , των Μίχαλων και των άλλων "δυνάμεων του συνταγματικού τόξου" 

Παραθέτω πιό κάτω  ένα  γλυκανάλατο  ρεπορτάζ  έτσι  για να πάρετε  μια γεύση  για το πως προετοιμάζεται το καθεστώς  να αντιμετωπίσει  τον  υπο εξόντωση  ελληνικό λαό: 

Σε νομοθετική ρύθμιση που θα στοχεύει στην επιβολή περιορισμών σε πορείες κάτω των 200 διαδηλωτών, ώστε να μην παρεμποδίζεται η κοινωνική και οικονομική ζωή των πόλεων, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, το μέτρο θα εφαρμοστεί σε πόλεις με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων και θα ισχύει όλο τον χρόνο και όχι μόνο την τουριστική περίοδο. 

Πρόσθεσε μάλιστα, «ότι αυτό είναι και προς το συμφέρον όσων διαμαρτύρονται», αφού είναι φυσικό, όπως είπε, προκλητικά μικρές διαδηλώσεις, που αποκλείουν μία πόλη 5 εκατομμυρίων, να προκαλούν την αντίθεση της πλειονότητας των πολιτών.


«Αποδεχόμαστε το δικαίωμα των πολιτών να διαμαρτύρονται, αλλά και το δικαίωμα των πολιτών να ζουν, να κινούνται και να έχουν στοιχειώδη επιχειρηματική δραστηριότητα. 


Ο διάλογος θα συνεχιστεί έως ότου υπάρξει λογικό αποτέλεσμα. 
Ωστόσο, η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στην κυβέρνηση» κατέληξε ο κ. Δένδιας.

Αναφερόμενος στη συγκρότηση Οικονομικής Αστυνομίας, μετά από πρόσφατη νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας, ο υπουργός τόνισε ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι έτοιμη να δώσει το «παρών» και να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της, συμμετέχοντας στο «κυνήγι» της αδήλωτης εργασίας.


Κατά τη συνάντηση, η ΓΣΕΕ εξέφρασε την αντίθεσή της σε νομοθετική ρύθμιση «που θα περιορίζει κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα», όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γιάννης Παναγόπουλος. 


Τόνισε ότι η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αναλαμβάνουν την ευθύνη μόνο για τις μεγάλες μαζικές διαδηλώσεις και απέδωσε το πλήθος των διαμαρτυριών στις πολιτικές που ασκούνται. 

Πρόσθεσε ότι η ΓΣΕΕ, με τους άλλους φορείς της Αθήνας και την κοινωνία των πολιτών, θα επιδιώξει συνεννόηση στο θέμα αυτό, «αλλά δεν θα δεχθεί την ποδηγέτηση της εκτελεστικής εξουσίας». 

Δηλώσεις Μίχαλου 

«Η πρωτοβουλία του υπουργού Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια να τεθεί εκ νέου στο τραπέζι του διαλόγου το ζήτημα του τρόπου διεξαγωγής των μικρών διαδηλώσεων, αποτελεί μια θετική εξέλιξη και αυτή τη φορά, ο επιχειρηματικός κόσμος ελπίζει να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα» δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑΚωνσταντίνος Μίχαλος.

«Έστω και τώρα - με μεγάλη καθυστέρηση - πρέπει να αλλάξει κάτι. Δεν μπορούμε σήμερα, να μιλάμε για πρωτοβουλίες και μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών στο κέντρο της πρωτεύουσας, σε μια εποχή όπου η κατάσταση έχει φθάσει πλέον στο απροχώρητο. 


Η ύφεση έχει δώσει τη χαριστική βολή στην αγορά, οι αντοχές της κοινωνίας δοκιμάζονται από την άγρια λιτότητα και οι εντάσεις αυξάνονται καθημερινά. 

Η θέσπιση κανόνων για τις διαδηλώσεις, με βάση και τις προτάσεις του ΕΒΕΑ, είναι ένα απαραίτητο βήμα. Κι ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά οι προθέσεις της κυβέρνησης να γίνουν πράξη» σημείωσε.

Για τις διαδηλώσεις το ΕΒΕΑ είχε προτείνει: 

- Υποχρέωση κάθε φορέα που διοργανώνει διαδήλωση να λαμβάνει πέντε ημέρες πριν τη διεξαγωγή της την έγγραφη άδεια της δημοτικής αρχής και της αστυνομίας.

- Κάθε φορέας που δεν μπορεί να διασφαλίσει την τάξη και την περιφρούρηση της διαδήλωσης του, να συνεργάζεται υποχρεωτικά με την αστυνομία και να ζητά πρόσθετα μέτρα περιφρούρησης.

- Όλες οι διαδηλώσεις να καταλαμβάνουν μια λωρίδα κυκλοφορίας, ώστε να μην αποκλείεται η πρόσβαση και η διέλευση από το κέντρο. Από την πρόταση αυτή εξαιρούνται βεβαίως οι συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ σε πανελλαδικές απεργίες, καθώς και οι πορείες τηςΠρωτομαγιάς και του Πολυτεχνείου. 

Πηγή: ΑΜΠΕ
 

Το σχόλιο του ΚΚΕ για την εξαγγελία του Νίκου Δένδια για τη νομοθετική πρωτοβουλία απαγόρευσης των «μικρών» διαδηλώσεων:
 Η εξαγγελία από τον υπουργό Προστασίας του πολίτη, Ν. Δένδια, για τη νομοθετική πρωτοβουλία απαγόρευσης των λεγόμενων «μικρών» διαδηλώσεων, ανοίγει το δρόμο για την απαγόρευση του δικαιώματος στη διαδήλωση και την ένταση της καταστολής» επισημαίνει με σχόλιο του το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «στην πραγματικότητα η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για τον εμποροϋπάλληλο, τον άνεργο, το μικρομαγαζάτορα που έχει βουλιάξει από την κρίση και την κυβερνητική πολιτική της στήριξης των εμπορικών μονοπωλίων», αλλά «πιστή στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και των μεγαλοεπενδυτών που απαιτούν φτηνούς εργαζόμενους, προχωρά και στον περιορισμό κάθε αγωνιστικής παρουσίας και δράσης του κινήματος».

Το ΚΚΕ επιρρίπτει μεγάλες ευθύνες στην ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ που με την συμμετοχή τους στην συνάντηση «νομιμοποίησαν αυτά τα κυβερνητικά σχέδια», και καλεί το λαϊκό κίνημα σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για αποφασιστική μαχητική δράση.
 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου