Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ......!!!Στην Ελλάδα οι τιμές στα ράφια των γερμανικών πολυκαταστημάτων που λειτουργούν εδώ είναι υψηλότερες από εκείνες της Γερμανίας, χωρίς κανείς να έχει παρέμβει μέχρι στιγμής!

Το κερδοσκοπικό πάρτι στα ράφια συνεχίζεται

Μπορεί η κρίση να κρατεί καλά και η χώρα να βρίσκεται για πέμπτο χρόνο σε πορεία ύφεσης, αλλά το «καλάθι της νοικοκυράς» στην Ελλάδα του 1.700.000 ανέργων, των πετσοκομμένων μισθών και συντάξεων, του καταργηθέντος δώρου και του επιδόματος αδείας, των 3.500 αυτοκτονιών και των υποσιτιζόμενων παιδιών και των άλλων δεινών, παραμένει πανάκριβο!

Όπως αναφέρουν στοιχεία του ΟΟΣΑ...το «καλάθι» κοστίζει στην Ελληνίδα νοικοκυρά 100 ευρώ, όταν στη Γερμανίδα, όπου ο μέσος μισθός είναι υπερδιπλάσιος του Ελληνικού) κοστίζει μόλις 10 ευρώ περισσότερο (110 ευρώ)! 

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα οι τιμές στα ράφια των γερμανικών πολυκαταστημάτων που λειτουργούν εδώ είναι υψηλότερες από εκείνες της Γερμανίας, χωρίς κανείς να έχει παρέμβει μέχρι στιγμής!

Για να αντιληφθούμε το μέγεθος της «τραγωδίας του καλαθιού», αρκεί να δούμε ότι στη Βρετανία το «καλάθι της νοικοκυράς» κοστίζει 111 ευρώ, όταν οι μισθοί είναι σχεδόντριπλάσιοι του Ελληνικού, στην Αυστρία, που κομπάζει για την ισχυρή της οικονομία και μας κουνάει το δάχτυλο, 114 ευρώ και στο Λουξεμβούργο των offshore και των αναρίθμητων τραπεζών 132 ευρώ.

Στην Τουρκία, όπου οι μισθοί είναι χαμηλότεροι από εδώ, αλλά λειτουργούν εργοστάσια αυτοκινήτων όλων των μεγάλων εταιριών, το «καλάθι» φτάνει τα 75 ευρώ, στη Σλοβενία, που ετοιμάζεται (;) να μας ακολουθήσει στο μονοπάτι του μνημονίου, τα 92 και στην Πορτογαλία, που αρχίζει να ξαναβλέπει τις αγορές, τα 93 ευρώ.

Οι ως άνω αριθμοί αποτελούν, ασφαλώς, ένδειξη παταγώδους αποτυχίας της ακολουθούμενης πολιτικής στον συγκεκριμένο τομέα, καθώς τα επιτελεία της στα αρμόδια υπουργεία αδυνατούν να ελέγξουν τις τιμές. 

Παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες των φωστήρων, που «πατάσσουν» κάθε τόσο τη φοροδιαφυγή, την αισχροκέρδεια και την εισφοροδιαφυγή, οι τιμές τραβούν την ανηφόρα και ο πενόμενος Ελληνικός πληθυσμός έχει αρχίσει πλέον να «κόβει» και τα απολύτως αναγκαία.

Μπορεί τα συμπεράσματα της έρευνας του ΟΟΣΑ να αποδίδουν το φαινόμενο του ακριβού Ελληνικού «καλαθιού» στην αποτυχία της κυβέρνησης να απελευθερώσει τα «κλειστά επαγγέλματα» και γενικότερα να «ανοίξει» τον ανταγωνισμό, αλλά εμείς γνωρίζουμε καλά ότι τα μισά περίπτερα έχουν κλείσει (απελευθερωμένο επάγγελμα), τα ταξί «βαράνε μύγες» παρά την «απελευθέρωση», οι φορτηγατζήδες που δεν έχουν σχέση με την Cosco ή μεγάλες εταιρίες έχουν αράξει τα φορτηγά και σπεύδουν στα συσσίτια, καθώς ο γαύρος έχει φτάσει τα εννέα ευρώ το κιλό, οι συμβολαιογράφοι δουλεύουν πλέον στο σπίτι και άλλα, πολλά και ενδιαφέροντα. 

Ευτυχώς, πάντως, που δεν μας είπαν ακόμη ότι για τις τιμές φταίει το ότι τα καταστήματα δεν είναι ανοιχτά και τις Κυριακές!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου