Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ Κατατέθηκε "βελτιωμένο" το "αντιρατσιστικό" ν/σ - Προστατεύει τους πάντες πλην των Ελλήνων...


Επιμένει το υπουργείο Δικαιοσύνης στην κατάθεση του νομοσχεδίου για την καταπολέμηση εκδηλώσεων ''ρατσισμού'' και ''ξενοφοβίας'', προβλέπουν αποκλεισμό από δημόσιες παροχές, ενισχύσεις και επιδοτήσεις, ανάκληση ή αναστολή της άδειας λειτουργίας έως έξι μήνες σε πολιτικά κόμματα που δημόσια εγκωμιάζουν ή εκμηδενίζουν τη σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου.

Αυτή την φορά οι διατάξεις είναι πιο συγκεκριμένες, αλλά και πάλι είναι βέβαιο ότι θα προκληθεί χάος από την προσπάθεια εφαρμογής των διατάξεων του νομοσχεδίου το οποίο των μόνων που δεν προβλέπει την προστασία είναι των Ελλήνων που πέφτουν θύματα της εγκληματικότητας των λαθρομεταναστών.

Σε κοινωνικό επίπεδο, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα δημιουργήσει πόλωση μέσα στην ήδη διχασμένη ελληνική κοινωνία, ενώ φαινομενικά η στοχοποίηση του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή είναι δεδομένη, αλλά στην πράξη αυτό δεν ισχύει:
Κάποιες ιστορικά αναθεωρητικές απόψεις και θέσεις αναφορικά με τα γεγονότα του Β'ΠΠ ορισμένων κορυφαίων στελεχών του κόμματος έχουν πάψει εδώ και πολύ καιρό να εκφράζονται δημόσια, αντίθετα π.χ. με τον κομμουνισμό και ακόμα χειρότερα τον σταλινισμό που αποτελούν επίσημες πολιτικές θέσεις του ΚΚΕ.
Ας δούμε τι προβλέπουν οι διατάξεις του τροποποιημένου νομοσχεδίου, το οποίο θα ήταν πλήρες και για το οποίο κανείς δεν θα είχε αντίρρηση (έχουμε τονίσει ότι ο ρατσισμός σε όλες του τις μορφές και η ξενοφοβία ήταν ανέκαθεν ως έννοιες και ως ενέργειες απορριπτέες από την ελληνική κοινωνία) αν ... είχε έστω και ένα άρθρο το οποίο να αναφερόταν στην τιμωρία ενόχων για στον ρατσισμό σε βάρος των Ελλήνων και για αλλοίωση ιστορικών γεγονότων που έχουν να κάνουν με την ιστορική πορεία "δια πυρός και σιδήρου" του Ελληνισμού.
Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο προβλέπει και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων (άρα και του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι) για βουλευτές που διαπράττουν ρατσιστικά εγκλήματα, εφόσον έχουν τιμωρηθεί για αυτά με ποινή φυλάκισης έως ένα έτος. Επίσης, για τα ίδια εγκλήματα προβλέπεται και η επιβολή προστίμου από 15.000 έως 200.000 ευρώ.
Τα βασικά σημεία νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης που στόχο έχει την καταπολέμηση εγκλημάτων που διαπράττονται από ρατσιστικά κίνητρα, προβλέπουν τα εξής:
- Τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών και χρηματική ποινή 5 έως 20 χιλιάδων ευρώ, όποιος με πρόθεση, δημόσια παροτρύνει προκαλεί ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή μίσος κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το γενετήσιο προσανατολισμό, ή την ταυτότητα φύλου.
- Με τις ίδιες ποινές τιμωρείται και όποιος παροτρύνει προκαλεί ή διεγείρει σε πράξεις φθοράς ή βλάβης πραγμάτων που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις παραπάνω ομάδες ή πρόσωπα, ενώ όποιος συμμετέχει σε οργάνωση ή σε ένωση προσώπων που επιδιώκει συστηματικά την τέλεση των παραπάνω πράξεων τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 2 ετών.
Δημόσιος εγκωμιασμός
- Ίδιες ποινές προβλέπονται επίσης και για όποιον δημόσια εγκωμιάζει, αρνείται κακόβουλα ή εκμηδενίζει τη σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου, όπως αυτά ορίζονται από το Καταστατικό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και του Διεθνούς Στρατοδικείου, καθώς και των εγκλημάτων του ναζισμού που στρέφονται κατά των προαναφερομένων προσώπων, κατά τρόπο που μπορεί να διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή μίσος. Τα παραπάνω εγκλήματα πρέπει όμως να έχουν αναγνωριστεί με αμετάκλητη απόφαση ελληνικού ή διεθνούς δικαστηρίου.
Στο δράστη των παραπάνω πράξεων αν επιβληθεί φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους, επιβάλλεται και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων από 1 έως 5 χρόνια.
Ευθύνη νομικών προσώπων
-Αν κάποια από τις πιο πάνω αξιόποινες πράξεις τελέσθηκε μέσω ή προς όφελος ή για λογαριασμό νομικού προσώπου από φυσικό πρόσωπο που ενεργεί είτε ατομικά είτε ως μέλος οργάνου του νομικού προσώπου και κατέχει διευθυντική θέση εντός αυτού με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, επιβάλλεται πρόστιμο από 15.000 έως 200.000 ευρώ, ανάκληση ή αναστολή της άδειας λειτουργίας έως έξι μήνες, καθώς και αποκλεισμός από δημόσιες παροχές, ενισχύσεις και επιδοτήσεις.
- Αντίστοιχες κυρώσεις προβλέπονται ακόμη και αν οι αξιόποινες πράξεις έγιναν από κατώτερα στελέχη, εφόσον αποδειχθεί έλλειψη ελέγχου από τα διευθυντικά στελέχη του νομικού προσώπου. Οι παραπάνω κυρώσεις επιβάλλονται από το ΕΣΡ εάν οι πράξεις έχουν τελεστεί σε εκπομπή ραδιοφωνική ή τηλεοπτική.
Προστασία θυμάτων και ουσιωδών μαρτύρων
- Δεν απελαύνονται τα θύματα ρατσιστικής βίας και ουσιώδεις μάρτυρες συγκεκριμένων εγκλημάτων εφόσον έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των δραστών μέχρις ότου εκδοθεί απόφαση από το ποινικό δικαστήριο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου