Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

"Η Ε.Ε. ας δει την Αθήνα για να διαπιστώσει το χάος που προκαλεί η λιτότητα".

 Ο τίτλος του κειμένου που δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Guardian και ασκεί σκληρή κριτική στην εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική από πλευράς Κομισιόν είναι «Ευρωπαϊκή λιτότητα: Μεγάλες σκοτούρες, μικρές σκέψεις».
  Ο συντάκτης του άρθρου χαρακτηρίζει μέτρο ανακούφισης και όχι θεραπείας τη στροφή που φαινομενικά κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκοντας να εφαρμόσει πολιτικές ενίσχυσης της απασχόλησης, αφήνοντας λίγο πιο πίσω τις πολιτικές λιτότητας.
Αναφέρει, μάλιστα, πως οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ευθυγραμμίζονται με την άποψη του βρετανού υπουργού Οικονομικών, Τζορτζ Όζμπορν, ότι «μπορεί το "Plan A" να θεωρείται αποτυχημένο, αλλά εξακολουθεί να παραμένει βασική επιλογή».
  Την ίδια ώρα, όμως, αναγνωρίζεται «αυτή η πολιτική είναι καλύτερη από τις εναλλακτικές της και «σιγουρα καλύτερη από το να επιχειρηθεί διπλασιασμός της λιτότητας και περισσότερες περικοπές». 
Και αν οι Βρυξέλλες επιχειρήσουν να κάνουν μια τέτοια κίνηση τότε «μπορούν απλά να κοιτάξουν την Αθήνα και να δουν το πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό χάος που μπορεί να προκαλέσει».
  Το άρθρο κλείνει με τον Guardian να υποστηρίζει πως ο ευρωσκεπτικισμός παρουσιάζει συνεχείς αυξητικές τάσεις, ενώ χαρακτηρίζει την τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για «επικείμενη "καταστροφή", αν δεν βρεθούν δουλειές για τους νέους», ως «ευχολόγια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου