Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Τα τελευταία οχυρά είναι τα σπίτια μας...Οι τοκογλύφοι προ των πυλών !


Επί δεκαετίες προσπερνούσαμε σχεδόν αδιάφορα τις γεμάτες φθόνο αναφορές του ευρωπαϊκού Τύπου για το «μεγάλο ποσοστό ιδιοκατοίκησης και ιδιοκτησίας ακινήτων στην Ελλάδα». 

Κάναμε λάθος. 

Δεν αντιληφθήκαμε ότι η αδιάκοπη μνεία για τα ελληνικά ακίνητα, τα προϊόντα του μόχθου
πολλών γενεών, φανέρωνε ότι τα σπίτια και τα οικόπεδα των Ελλήνων είχαν μπει στο στόχαστρο των «συμμάχων» και «ετέρων» μας. Τα άρθρα, τα αφιερώματα και τα ρεπορτάζ των «έγκυρων» δυτικών ΜΜΕ προετοίμαζαν το έδαφος για την τελική επίθεση. 

Ηταν η ψυχολογική προπαρασκευή για το ρεσάλτο των τοκογλύφων πειρατών στην ιδιοκτησία μας: «Εφόσον οι Ελληνες έχουν πολλά και χρωστούν περισσότερα, τότε είναι και ηθικό και νόμιμο να τους τα πάρουμε».

Το σχέδιο φτάνει στην ολοκλήρωσή του. Οπως έγραψε η «κυριακάτικη δημοκρατία», τα ξένα επενδυτικά κεφάλαια επιδιώκουν να αγοράσουν τα «κόκκινα» δάνεια των συμπολιτών μας. 


Θα πληρώσουν στις τράπεζες ένα μέρος τους και στη συνέχεια «θα αναλάβουν τα ίδια τις διαδικασίες για την είσπραξη του 100% του οφειλόμενου ποσού από τους δανειολήπτες. 

Ουσιαστικά, δηλαδή, θα αγοράσουν κοψοχρονιά τα δάνεια των Ελλήνων, στη συνέχεια θα στραφούν -ακόμη και νομικά- εναντίον των δανειοληπτών που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα, με στόχο να εισπράξουν έστω και ένα μέρος της απαίτησής τους, σίγουρα κατά πολύ υψηλότερο απ' το ποσό που έχουν οι ίδιοι καταβάλει».

Στο ίδιο αποκαλυπτικό άρθρο αναφέρεται ότι τα στεγαστικά που βρίσκονται σε καθυστέρηση ανέρχονται σε 300.000! Με απλά λόγια, δεν αποκλείεται σε λίγους μήνες από σήμερα, αν συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους προαναφερθέντες σχεδιασμούς, να ξεκινήσει ένα μπαράζ κατασχέσεων σε βάρος των συμπολιτών μας, οι οποίοι έχουν γονατίσει από την οικονομική κρίση.

Αυτό δεν μπορεί να περάσει. Δεν είναι δυνατόν οποιαδήποτε κυβέρνηση να συναινέσει με ένα τέτοιας έκτασης έγκλημα. 


Λύσεις μπορούν να βρεθούν, αρκεί να υπάρχει η θέληση και να δρομολογηθούν οι δέουσες νομοθετικές ρυθμίσεις. 

Σε διαφορετική περίπτωση, πολλοί θα βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων. 

Τα τελευταία οχυρά είναι τα σπίτια μας...

dimokratianews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου