Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Μας λένε: "Τα δύσκολα πέρασαν, τα εύκολα είναι μπροστά μας"..


Της Μαρίας Νεγρεπόντη - Δελιβάνη

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΕΕ, η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων μειώθηκε κατά 23% από το 2008 ως το 2012 –έναντι 2% μόνο των Γάλλων. 

Η επίσημη ανεργία ξεπέρασε το 26%-η ανεπίσημη πρέπει να πλησιάζει, αν δεν ξεπέρασε το 30%. Ένα κατάστημα στα 3 κλείνει στην περιοχή Αθηνών και μια απασχόληση στις πέντε εξαφανίζεται από το 2008 μέχρι σήμερα. 
Οι δαπάνες υγείας κατρακύλησαν κατά 28% μεταξύ των ετών 2008-2011 και τα νοσοκομεία μας στερούνται προσωπικού και βασικών φαρμάκων-ενόσω απολύονται με ασύγγνωστη ελαφρότητα πολλές χιλιάδες δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου «να προσληφθούν στη θέση τους άλλοι νέοι, αποδοτικοί και άφθαρτοι»!

Στο μεταξύ, το προσδόκιμο όριο ζωής των Ελλήνων μειώθηκε –ναι, τόσο γρήγορα-κατά 3 χρόνια! Μετά από την παρέλευση ενός έτους οι άνεργοι δεν καλύπτονται πια από ασφάλεια υγείας!!!!-πεθαίνουν από συνάχι, όπως οι Κινέζοι πριν από τον Μάο. 

Οι δαπάνες δημόσιας εκπαίδευσης περιορίστηκαν κατά 15% στην περίοδο 2008-2011, έτσι που μια ολόκληρη γενιά- τουλάχιστον- καταδικάζεται εν ψυχρώ!

Οι φόροι, φόροι κάθε μορφής, φόροι πρωτόγνωροι και με ισχυρή δόση καλπάζουσας φαντασίας έχουν, ουσιαστικά δημεύσει την ιδιωτική ακίνητη περιουσία, έχουν φτωχοποιήσει 3,4 εκατομμύρια Ελλήνων, το ΦΠΑ, που άγγιξε τα ύψη ακινητοποίησε κάθε μορφή οικονομικής δραστηριότητας, 120.000 μετανάστες, κυρίως νέοι, εγκατέλειψαν τη χώρα μας που μετατράπηκε σε κρανίου τόπο, οι γεννήσεις περιορίστηκαν, οι εκτρώσεις εκτοξεύθηκαν μαζί με τις εγκαταλείψεις βρεφών.

Ωστόσο….ωστόσο, το χρέος μας όχι μόνο δεν περιορίζεται, αλλά συνεχίζει την ανηφόρα, και μάλιστα με εντεινόμενο ρυθμό: από 115% στο ΑΕΠ το 2009, γιγαντώθηκε στο 176% αντίστοιχα, τώρα. Και το κυνήγι της φοροδιαφυγής; Ω, κι αυτό… πάει καλά, άρχισε να αποδίδει καρπούς!
Μα, ναι, 80Ε δισεκατομμύρια εισέπραξε το δημόσιο το 2008, ενώ η φετινή συγκομιδή, αν και ποτίστηκε με φρέσκο αίμα, δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 65Εδισεκατομμύρια!

Μας διαβεβαιώνουν, παρά ταύτα, και οι αρμόδιοι εντός, αλλά και οι αρμόδιοι εκτός, ότι… «πάμε καλά». Μας αναφέρουν και ως παράδειγμα προς μίμηση, πια, για τις άλλες οικονομίες του ευρωπαϊκού Νότου, που τώρα αρχίζουν το βηματισμό προς την «εξυγίανση» ή και ίσως βραδυπορούν.

Και βέβαια πάμε καλά! Οι εργαζόμενοι, και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, έχουν πλήρως εξαθλιωθεί, με μισθούς που σπάνια υπερβαίνουν τα 400Ε, επειδή προσλαμβάνονται για δήθεν μερική απασχόληση-άσχετο, αν τελικά εργάζονται 12ωρο και χωρίς ανάπαυση, κάποτε, ούτε την Κυριακή. Εξάλλου, δεν υπάρχει πια κανένα μέτρο προστασίας των εργαζομένων, ότι κι αν τους συμβεί: έχουν φυτρώσει παντού Μανωλάδες!

Οι φανατικοί νεοφιλελεύθεροι πλέουν σε πελάγη ευτυχίας, γιατί έτσι πρέπει κατ’ αυτούς να είναι η αγορά εργασίας. Χωρίς μέτρα προστασίας των εργαζομένων, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς παρεμβάσεις κράτους και συνδικαλιστών, γιατί όλα αυτά προκαλούν, κατ’ αυτούς, ανεργία. Ενώ, αντιθέτως, η απόλυτη ασυδοσία οδηγεί σε πλήρη απασχόληση!

Πλέουν, ακόμη, σε πελάγη ευτυχίας, εκτός από τους ακραίους νεοφιλελεύθερους και οι δανειστές, γιατί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ιδιωτικοποιείται το παν –βλέπε, ξεπουλιέται με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες!!! Τώρα αρχίζει η ΑΝΑΠΤΥΞΗ!

Να, φαίνεται εκεί στο βάθος. Χρειαζόμαστε κάποια γυαλιά μετατροπής, αλλά ….αυτά είναι λεπτομέρειες!

Να, λοιπόν, γιατί χαίρονται οι εντός και εκτός αρμόδιοι των ελληνικών πραγμάτων. Όσοι δεν χαίρονται, επειδή δεν πείθονται ότι τα δύσκολα πέρασαν και εισερχόμαστε στα εύκολα, είναι η λαϊκιστές, ή ανίδεοι ή εχθροί του Έθνους!

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου