Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Έντονο τουριστικό ρεύμα από τις τουρκικές ακτές Λόγω της ανταγωνιστικότητας που ανακτήσαμε 172 νέες αφίξεις.

 Το λιμενικό μάζεψε τα ξημερώματα από τη θάλασσα στο Φαρμακονήσι 22 λαθροπαραθεριστες που είχαν έρθει από τα τουρκικά παράλια. 

Οι λαθροτουρίστες μόλις αντιλήφθηκαν την άφιξη του περιπολικού του Λ.Σ. έσκισαν το φουσκωτό και έπεσαν στη θάλασσα για να τους μαζέψουμε ως δήθεν ναυαγούς. 

Μεταφέρθηκαν στη Λέρο όπου τους κέρασαν κρουασάν και τσαγάκι. 

Στη Σύμη κατέπλευσαν με τιμητική συνοδεία Τουρκικής ακταιωρού 45 λαθρομετανάστες- λαθροπαραθεριστές επιβαίνοντες σε ιστιοφόρο καταμαράν. 

Τους υποδέχθηκαν με ........τιμές , όπως δήλωσε στο «Βήμα» ο περιφερειάρχης Νοτίου Αγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης . 

Εκπρόσωπος του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μουσουρούλη (που βρίσκόταν στο Όσλο) σε επικοινωνίας του με το «Βήμα» είπε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. 

Στη Μυτιλήνη , χθες , εντοπίστηκαν να κολυμπούν 2,5 ναυτικά μίλια από την ακτή, 24 άνδρες, 3 γυναίκες και 3 παιδιά , όλοι λαθροπαραθεριστές που είχαν έρθει με φουσκωτό από τις τουρκικές ακτές και μόλις είδαν τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος το βούλιαξαν και το έπαιξαν «ναυαγοί». 

Την Τρίτη συνελήφθησαν στο λιμάνι πριν την επιβίβασή τους στο πλοίο για τον Πειραιά , δέκα αλλοδαποί, «στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων». Μέσα σε δύο ημέρες 105 φρέσκοι λαθρομετανάστες- λαθροπαραθεριστές αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Σ

ύμφωνα με μελέτη του Institute of Economic Affairs η Ελλάδα είναι πρώτη παγκοσμίως ως προς το ποσοστό των λαθρομεταναστών που εργάζονται σε κάθε χώρα. 4,45% η πρωταθλήτρια Ψωροκώσταινα , και δεύτερες οι ΗΠΑ με 3,15%. Το βρετανικό Institute of Economic Affairs που υπολόγισε στο 24% του ΑΕΠ την παραοικονομία στην χώρα μας απέδωσε σημαντικό ρόλο στους λαθραίους. 

Η Ελλαδίτσα, η φτωχομάνα- λαθρομάνα κατατάχθηκε πρώτη στην παραοικονομία μεταξύ 21 χωρών του ΟΟΣΑ, με δεύτερη και καταϊδρωμένη την Ιταλία.

Σ.Χ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου