Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ ;;;;«Πουλάει τρέλα» ο Σόιμπλε!

Δηλώνει ότι τον τρομάζει μια «γερμανική ευρώπη»

undefined
Οταν ο εμπνευστής της γερμανικής συνταγής της άγριας λιτότητας απορρίπτει -και μάλιστα εμφατικά- την ιδέα μίας «γερμανικής Ευρώπης», είναι να προβληματίζεται κανείς. 

Κι αυτό γιατί...
οι πολιτικές που ακολούθησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνεργασία με την Ανγκελα Μέρκελ πέτυχαν αυτόν ακριβώς τον στόχο, τη δημιουργία μιας Ευρώπης ενωμένης και αλληλέγγυας στις συνθήκες, αλλά γερμανοκρατούμενης στην πραγματικότητα.

«Για μένα η ιδέα μιας γερμανικής Ευρώπης θα ήταν μια τρομακτική εικόνα. Η Ευρώπη σημαίνει κατά το δυνατόν μεγαλύτερη ενότητα και απίστευτος πλούτος διαφορετικότητας» δήλωσε ο Σόιμπλε μιλώντας σε κομματική εκδήλωση, για να προσθέσει με έμφαση ότι «μια γερμανική Ευρώπη είναι ένας εφιάλτης».

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απορρίπτει κατηγορηματικά την εικόνα μιας Ευρώπης που θα έχει διαμορφωθεί κατά το γερμανικό πρότυπο.

Ωστόσο, ο Γερμανός υπουργός έσπευσε να διευκρινίσει ότι οι ευρωπαϊκές οικονομίες δεν μπορούν να αποφύγουν την απίστευτα υψηλή πρόκληση της ανταγωνιστικότητας και αναφέρθηκε στις ενδείξεις βελτίωσης της κατάστασης στις χώρες της κρίσης, την Ισπανία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στην ανάγκη επίλυσης του προβλήματος της υψηλής ανεργίας στους νέους, ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι απαιτείται περισσότερη ευελιξία στις αγορές εργασίας και περισσότερη κινητικότητα των ανέργων.

Πολλοί θα ήθελαν να πιστέψουν ότι οι δηλώσεις Σόιμπλε αποτελούν μια ειλικρινή ομολογία φιλοευρωπαϊσμού. 


Οι περισσότεροι όμως θα δουν μια προσπάθεια να ξορκίσει το κακό και όλα όσα προσάπτουν πλέον στη Γερμανία ακόμη και οι παραδοσιακοί Βόρειοι σύμμαχοί της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου