Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

"Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ"! Ζ.Κ.Γιουνκέρ: "Μην ξεπουλάτε τις ΔΕΚΟ".

Τελικά είτε από τύψιες, είτε από πραγματικό φιλελληνισμό ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην επικεφαλής του Eurogroup Jean Claude Juncker, λέει εσχάτως μεγάλες αλήθεις για την Ελλάδα και την κρίση.
«Όταν η Ελλάδα δέχθηκε μια επίθεση άσεμνη και δηλητηριώδη, ήμουν εκεί για να την υπερασπιστώ...Αισθάνομαι συνιδιοκτήτης της Ελλάδας που αγαπώ», είπε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ξεκινώντας τη διάλεξή του στο Μέγαρο Μουσικής με θέμα «Ευρώ: Απολογισμός και Προοπτικές» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω αν είναι σωστό να λέμε πως η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη. Ίσως να είναι πιο σωστό να πούμε πως η Ευρώπη ανήκει στην Ελλάδα».
Και συνέχισε: «Μην πουλάτε τις ΔΕΚΟ στην τιμή που θέλουν οι άλλοι.
Πρέπει να πουληθούν οι Δημόσιες Επιχειρήσεις αλλά στις τιμές που θέλετε εσείς να τις πουλήσετε» ήταν η σύσταση που απηύθυνε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην επικεφαλής του Eurogroup Jean Claude Juncker ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα από σήμερα το μεσημέρι.
Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβρούργου, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας στο πλαίσιο διμερούς επίσκεψης εργασίας, τόνισε πως τα προβλήματα της Ελλάδας είναι «τραγικά και δραματικά» και ότι δεν μπορούν να εξεταστούν έξω από το ευρωπαϊκό πλαίσιο.
Μιλώντας σε εκδήλωση της πρεσβείας του Λουξεμβούργου, του ΕΛΙΑΜΕΠ και του Μεγάρου Μουσικής που πραγματοποιήθηκε προς τιμή του πρόσθεσε χαριτολογώντας για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων ότι οι Έλληνες αγαπούν τα νησιά τους και δεν πρέπει να τα πουλήσουν.  
Επίσης, τόνισε: «Είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές όταν επανέλθει σε θετικό επίπεδο ο ρυθμός ανάπτυξης και γίνουν οι κατάλληλες αναπροσαρμογές στο πρόγραμμα οι οποίες βρίσκονται σε διαπραγμάτευση στο Eurogroup», ενώ εκτίμησε: «Θα βγει νικήτρια η Ελλάδα».
Πρόσθεσε μάλιστα ότι είναι πολύ περήφανος που συνέβαλε στο ότι πλέον δεν μιλάμε για Grexit, ενώ υπογράμμισε πως συμμερίζεται την αισιοδοξία όσων λένε ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση.
‘Ηταν σκληρός απέναντι σε όσους ανακίνησαν το ζήτημα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. «Λυπάμαι για τα ανήθικα λόγια  πολιτικών και ΜΜΕ του Βορρά που εξαπέλυσαν εναντίον της Ελλάδας»δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε και στην αντίδραση που είχε ως πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου καθώς και στην αντίθετη προς εκείνον στάση που είχαν το ΔΝΤ, η ΕΕ και άλλα κράτη όταν άνοιξε το ζήτημα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Έκανε λόγο επίσης για ακραίες επιθέσεις με υπεροψία και επεσήμανε ότι ήταν ο πρώτος ο οποίος πήρε θέση υπέρ της Ελλάδος. «Αισθάνομαι συνιδιοκτήτης της Ελλάδας που αγαπώ» ανέφερε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο παράλληλα για πολλά, πολλαπλά, σοβαρά και τραγικά προβλήματα της Ελλάδος.
Κάποιοι πιστεύουν ότι οι ενάρετοι είναι οι Βόρειοι, δήλωσε και συμπλήρωσε:  δεν συμβαίνει  αυτό, ενώ κάλεσε τους Ευρωπαίους να μην πιστεύουν ότι είναι κυρίαρχοι στον κόσμο. Τάχθηκε υπέρ του πατριωτισμού και κατά του εθνικισμού και επεσήμανε ότι «μια μικρή Ευρώπη θα επιβιώσει μόνο αν ενώσει τις κινητήριες δυνάμεις της».
Έκανε αναλυτική ιστορική αναδρομή από το 1913 και μετά με αναφορά στο πόσο απότομα ξέσπασε ο πόλεμος το 1914 τονίζοντας: «Με φοβίζει η λήθη. Πρέπει να μιλάμε στους νέους για τον πόλεμο και την ειρήνη».
Και συνέχισε λέγοντας: «Δεν πρέπει να πιστεύουμε ότι οι δαίμονες δεν υπάρχουν. Αν βρεθούν ηγέτες, ειδικά αν αυτοί οι ηγέτες είναι χαρισματικοί τότε μπορεί να υπάρξει αναβίωση των δαιμόνων (του πολέμου).»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου