Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Οι μάσκες έπεσαν. Προτεραιότητα έναντι των Ελλήνων θα έχουν οι μετανάστες στην αγορά εργασίας!!!

undefined  Του Θωμά Βλαχούλη
Οι μετανάστες, με απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα έχουν προτεραιότητα στην εύρεση εργασίας στις χώρες που ζητούν πολιτικό άσυλο, για να μη επιβαρύνεται ο δημόσιος προυπολογισμός των κρατών υποδοχής!
Αυτά  αποφασίζονται σε νέα κοινή νομοθεσία για την παροχή ασύλου στην Ευρωπαϊκή Ένωση  ενώ η μέρα ψήφισης της,  χαρακτηρίζεται   “ιστορική” !!!!!!!! 

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, η συνθήκη του “Δουβλίνο ΙΙ” παραμένει σε ισχύ που σημαίνει ότι πολιτικό άσυλο οι μετανάστες δικαιούνται να ζητούν........ μόνο στη χώρα εισαγωγής του, ενώ σύμφωνα με τη νέα νομoθεσία η απάντηση σε όσους υποβάλλουν χαρτιά πολιτικού ασύλου θα πρέπει να δίνεται σε 6 μήνες αντί για 18, που είναι σήμερα για να μη επιβαρύνεται ο δημόσιος προυπολογισμός!!!!!!!!
Η νέα νομοθεσία της ΕΕ ικανοποιεί “πάγια” αιτήματα, ιδιαίτερα των χωρών της Βόρειας Ευρώπης αλλά κανένα της Νότιας Ευρώπης. 
Η επεξεργασία της αίτησης των αιτούντων άσυλο θα πρέπει να γίνεται μέσα σε  6 μήνες, έναντι τουλάχιστον 18 που ισχύει σήμερα, ενώ η πρόσβαση των ανθρώπων αυτών στην αγορά εργασίας των χωρών στις οποίες υποβάλλουν αιτήσεις για πολιτικό άσυλο θα διευκολύνεται, ώστε να επιβαρύνεται λιγότερο ο κρατικός προϋπολογισμός στη χώρα υποδοχής. 
Τα δακτυλικά τους αποτυπώματα θα καταχωρούνται για τρία χρόνια στην Ευρωπαϊκή βάση δεδομένων Eurodac, ώστε να αποφεύγεται κατάχρηση της νομοθεσίας περί ασύλου π.χ. αν κάποιος υπέβαλλε χαρτιά πολτικού ασύλου στην Ελλάδα να μη μπορεί να υποβάλλει και χαρτιά ασύλου στη Γερμανία, την Γαλλία, την Αγγλία κλπ. 
Οι χώρες της Νότιας Ευρώπης με την Ελλάδα  απούσα, επικρίνουν ιδιαίτερα το γεγονός ότι, παρά τις επιμέρους αλλαγές στη νομοθεσία περί ασύλου, διατηρείται η κυρίαρχη λογική του κανονισμού “Δουβλίνο ΙΙ”, σύμφωνα με την οποία ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ζητήσει άσυλο μόνο στην πρώτη “χώρα εισόδου” στην ΕΕ. 
Η μηχανιστική εφαρμογή του ορίου των 6 μηνών, όπως επεσήμαναν πολλοί ευρωβουλευτές πλήν των Ελλήνων…, έχει ως αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι χώρες του Νότου που εκ των πραγμάτων αποτελούν πύλες εισόδου προς την “Ευρώπη των 27”.
Με δύο-τρία εκατομμύρια μετανάστες, των οποίων κανείς δεν γνωρίζει από που κρατάει η σκούφια τους, είναι αδύνατο να δοθούν απαντήσεις επί πολιτικού ασύλου  σε έξι μήνες που νομοθετεί η ΕΕ. Άρα πρόκειται για επιβολή στην Ελλάδα από την  ΕΕ της  νομιμοποίησης  σε χρόνο μηδέν των μεταναστών.

Η νομοθεσία αυτή της ΕΕ , σε συνδυασμό με την εφαρμογή των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών που στήνονται στη Θράκη και σε άλλα  σημεία του Ελληνικού Εδάφους,  αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα στην πατρίδα και τον λαό της.  Ας ξυπνήσουμε επιτέλους. 
Οι μάσκες έπεσαν .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου