Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Ο ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΣ ΙΣΑΑΚ ΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ...Τζακ Λιου: "Τεράστια η προσπάθεια της Ελλάδας"

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, αμέσως μετά το γεύμα εργασίας που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, έδωσε έμφαση στην ανάγκη να επιστρέψει η Ελλάδα σε διατηρήσιμη ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας, ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως η ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας και της απασχόλησης είναι κεντρικό ζήτημα παγκοσμίως και αποτελεί προϋπόθεση για την σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας.
Επί της ουσίας ο Αμερικανός υπουργός έστειλε με τη δήλωσή του αυτή μήνυμα πως οι ΗΠΑ προσεγγίζουν από εντελώς διαφορετική οπτική – σε σχέση με την προσέγγιση της γερμανικής πλευράς – την πολιτική λιτότητας που επιβάλλει το Βερολίνο στην ευρωζώνη και τον δρόμο προς την έξοδο από την κρίση.
Ο κ. Λιου, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, εξέφρασε την ικανοποίησή του «για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα στο πεδίο της δημοσιονομικής προσαρμογής», όπως είπε και ευχαρίστησε την ελληνική πλευρά για τη φιλοξενία. 
Παράλληλα αναγνώρισε ότι η Ελλάδα διανύει μία δύσκολη περίοδο, με δύσκολες αποφάσεις και προκλήσεις.
"Αυτό είναι το τρίτο ταξίδι μου στην Ευρώπη ως Υπουργός Οικονομικών και δράττομαι της ευκαιρίας να ενημερωθώ απευθείας από τους Έλληνες φίλους μας, καθώς η Ελλάδα έκανε μια από τις σκληρότερες πορείες προς την ανάκαμψη τα τελευταία χρόνια.
 Παρακολουθούμε από πολύ κοντά τις εξελίξεις εδώ και γνωρίζουμε πως η Ελλάδα πέρασε μια πολύ δύσκολη περίοδο προσαρμογής και μεταρρυθμίσεων. Αναγνωρίζουμε τις δύσκολες αποφάσεις και τις κοινές θυσίες των τελευταίων χρόνων, όπως και τις προκλήσεις που παραμένουν", τόνισε ο κ. Λιού
Ωστόσο σημείωσε πως είναι ευχαριστημένος για το γεγονός ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την προσαρμογή. Όμως σχολίασε ότι η χώρα έχει μακρύ δρόμο να διανύσει προς την ανάκαμψη.
Στόχος είναι, συνέχισε ο κ. Λίου, να μπει η ελληνική οικονομία σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας ότι η προσπάθεια δεν έχει τελειώσει, αλλά συνεχίζεται.
“Ξέρουμε ότι δουλεύετε σκληρά για να βάλετε την Ελλάδα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης και ευημερίας για τις επόμενες γενιές. Πάνω από όλα για όσα η Ελλάδα έχει καταφέρει, και ξέρω ότι δεν θέλετε να αφήσετε αυτό το σημαντικό έργο ημιτελές”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου