Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

O TΡΟΜΟΣ TOY ABAΦΤΙΣΤΟY JEFFREY...για τη «λίστα Λαγκάρντ» και τα «άφαντα» 110.000.000€.

undefined
Οι ασταθείς ισορροπίες στη σημερινή κυβέρνηση δεν επηρεάζονται μόνο από τις αντιδράσεις στα νομοσχέδια και στις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν. 

Καθοριστικό ρόλο θα παίξουν και οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά και τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται
αντιμέτωπος με δύο πολύ σοβαρούς κινδύνους. 

Ο πρώτος ακούει στο όνομα Γ. Παπακωνσταντίνου και ο δεύτερος έχει σχέση με το πόρισμα για τη «μαύρη τρύπα» στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει στα χέρια του ο Ευ. Βενιζέλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας», μάλιστα, το προ ημερών ταξίδι του πρώην πρωθυπουργού στη Σέριφο είχε, μόνο φαινομενικά, τουριστικό περιεχόμενο. 
Ο πραγματικός λόγος που πήγε ήταν για να συναντήσει τον Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ήδη παραπέμφθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». 

Η συνάντησή τους ήταν, κατά τις ίδιες πληροφορίες, πολύωρη και δεν έγινε «τυχαία σε μια ταβέρνα», όπως έλεγε αργότερα ο κ. Παπακωνσταντίνου, αλλά στο πολυτελέστατο σπίτι όπου φιλοξενούνταν ο πρώην πρωθυπουργός στην απομονωμένη παραλία πριν από τον Αγιο Σώστη, στα ανατολικά του νησιού.

Ο κ. Παπανδρέου, αγωνιώντας για τις δικαστικές πλέον εξελίξεις στο θέμα της «λίστας Λαγκάρντ», φέρεται ότι ζήτησε διαβεβαιώσεις από τον πρώην υπουργό και στενό συνεργάτη του (έναντι όμως ποιων ανταλλαγμάτων;) ότι δεν θα εμπλέξει και το δικό του όνομα στην υπόθεση. 

Το γεγονός και μόνο, πάντως, ότι ο πρώην πρωθυπουργός μετέβη ο ίδιος στη Σέριφο (όπου έχει το εξοχικό του ο κ. Παπακωνσταντίνου) μαρτυρά το μέγεθος της αγωνίας του.

Για να «προλάβει» τον δεύτερο -αλλά ενδεχομένως μεγαλύτερο- εφιάλτη του, ο κ. Παπανδρέου διήνυσε μικρότερη απόσταση. Επισκέφτηκε την Πέμπτη στο υπουργείο Εξωτερικών τον Ευάγγελο Βενιζέλο. 

Προσχηματικά, η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των επαφών του νυν υπουργού με τους προκατόχους του. 

Στην πραγματικότητα, συζητήθηκε, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, ο τρόπος χειρισμού του πορίσματος-βόμβα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ. 

Ο κ. Βενιζέλος έχει κρατήσει «σφραγισμένο» το πόρισμα από τις αρχές του μήνα, με τη δικαιολογία ότι δεν πρέπει να υπάρξουν διαρροές, όπως είχε συμβεί πριν από λίγο καιρό.

Αν και τυπικά το ζήτημα είναι πώς θα «δικαιολογηθούν» οι δαπάνες των περίπου 110 εκατ. ευρώ, που αποτελούν τη «μαύρη τρύπα», η διαχείριση του προβλήματος θα επηρεάσει σε όλα τα επίπεδα τις σχέσεις πρώην και νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ. 

Ο κ. Παπανδρέου φέρεται ότι επιζητεί την κάλυψή του και ο κ. Βενιζέλος ότι επιδιώκει τα αντίστοιχα εσωκομματικά ανταλλάγματα, 

Όμως ακόμη κι αν επέλθει κάποιος συμβιβασμός -την ώρα που η πλειοψηφία της κυβέρνησης στη Βουλή είναι οριακή-, μπορεί να τιναχτεί εκ των πραγμάτων στον αέρα εφόσον, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εκδηλωθεί εισαγγελική παρέμβαση και διαταχθεί έρευνα με αφορμή το εν λόγω πόρισμα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ...

dimokratianews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου