Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Επενδυτικό ταμείο με δικά μας λεφτά θα διοικείται από τους δανειστές μας…

 Ρε πολιτικό λαμόγιο, Χατζηδάκη, από που σε κρατάνε οι Γερμαναράδες και τους κάνεις όλα τα χαϊρια;
Τι έχουν στα χέρια τους;
Βάλανε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα..Το κουφάρι KfW..οι τοκογλύφοι που μας ρουφάνε το αίμα, θα αναλάβουν με δικά μας λεφτά το Ελληνικό επενδυτικό ταμείο…  

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης και ο
πρόεδρος της KfW dr. Ulrich Schroeder υπέγραψαν σήμερα μνημόνιο για το
Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο.

Σκοπός του Ταμείου, που επιδιώκεται να συσταθεί ως το τέλος του 2013, είναι η χρηματοδότηση περιφερειακών έργων υποδομής και επιχειρήσεων, κυρίως μικρομεσαίων, η συμβολή στην αντιμετώπιση του χρηματοδοτικού
κενού που αντιμετωπίζει η χώρα και η προώθηση της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της καινοτομίας.

Το Ταμείο, όπως σημειώνεται στο κείμενο που υπεγράφη σήμερα, θα παρέχει ρευστότητα σε κλάδους και επιχειρήσεις που είναι κρίσιμοι για την αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας.

Τα βασικά σημεία του μνημονίου περιλαμβάνουν τα εξής:


-Το Ταμείο θα συσταθεί με τεχνική βοήθεια και υποστήριξη από την KfW και άλλους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. 


Θα διοικείται από επαγγελματικό μάνατζμεντ, ανεξάρτητο από κυβερνητικές επιρροές, με σεβασμό στις αρχές της διεθνούς νομοθεσίας και των βέλτιστων πρακτικών αναφορικά με την ανάληψη ρίσκου.

-Το ελληνικό Δημόσιο σκοπεύει να συνεισφέρει στο Ταμείο 350 εκατ. ευρώ, από τα οποία 200 εκατ. θα προέρχονται από το ΕΣΠΑ και 150 εκατ. από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. 


Η KfW αντίστοιχα δηλώνει έτοιμη να υποστηρίξει την πρωτοβουλία και να εξετάσει, σε συμφωνία με τη γερμανική κυβέρνηση, επένδυση ύψους έως 100 εκατ. ευρώ στο Ταμείο. 

Η ελληνική κυβέρνηση θα αναζητήσει επίσης πρόσθετα κεφάλαια από διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και ιδιώτες επενδυτές.


-Το Ταμείο δεν θα είναι τράπεζα αλλά θα λειτουργεί συμπληρωματικά προς τις τράπεζες…..

Δείτε τώρα την δανειακή Σύμβαση του 2010…


Δείτε τι είναι η KfW.. 

EΥΡΩ [80 000 000 000] ΣYΜΒΑΣΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ μεταξύ ΤΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ: ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ, ΙΡΛΑΝΔΙΑ, ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ, ΓΑΛΛΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΙΤΑΛΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΜΕΓΑΛΟ ΔΟΥΚΑΤΟ ΤΟΥ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΛΤΑΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΩΝ ΚΑΤΩ ΧΩΡΩΝ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ, ΣΛΟΒΑΚΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ και του KfW, που υπόκειται στις οδηγίες, τελεί υπό την εγγύηση και ενεργεί προς το δημόσιο συμφέρον της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, ως Δανειστών και ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ως Δανειολήπτη ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ως Αντιπροσώπου του Δανειολήπτη 8 ΜΑΪΟΥ 2010 

Απόσπασμα της Δανειακής Σύμβασης


3. Η Γερμανία ορίζει την KfW ως Δανειστή για λογαριασμό της Γερμανίας και για τους σκοπούς της Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης. Η Γερμανία μπορεί επίσης, να ορίσει την KfW ως εκπρόσωπό της σε σχέση με την εκτέλεση ορισμένων καθηκόντων και λειτουργιών στο πλαίσιο της παρούσας Συμφωνίας, υπό τον όρο ότι η KfW, δεν δικαιούται να εκπροσωπεί τη Γερμανία για τους σκοπούς των Άρθρων 4, 7 και 8. Παρά την εν λόγω εκπροσώπηση, η Γερμανία ευθύνεται πλήρως για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που υπέχει δυνάμει της παρούσας Συμφωνίας. 

Ως εκ τούτου, στην παρούσα Συμφωνία και ως προς τη Γερμανία, κάθε αναφορά στο Συμβαλλόμενο Μέρος και στα καθήκοντα, τις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις αυτού, αφορούν στην Γερμανία και κάθε αναφορά στους Δανειστές και στα καθήκοντα, τις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις τους, αφορούν στην KfW, ως Δανειστή στο πλαίσιο της Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης, που υπόκειται στις οδηγίες, τελεί υπό την εγγύηση και ενεργεί προς το δημόσιο συμφέρον της Γερμανίας, υπό την προϋπόθεση ότι, όταν μια λειτουργία, καθήκον ή υποχρέωση επιβάλλεται σε έναν Δανειστή στο πλαίσιο της παρούσας Συμφωνίας, η Γερμανία, ως Συμβαλλόμενο Μέρος αυτής, διασφαλίζει έναντι των λοιπών….

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2013/07/blog-post_278.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου