Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Γιατί οι επενδυτές μετακινούνται από τα μετρητά στα ομόλογα;

Όταν κούρεψαν τα ομόλογα των μικροεπενδυτών και των ταμείων κάποιοι θεσμικοί και διαπλεκόμενοι δεν είχαν. 

Μετά αγόρασαν τα "κουρεμένα" και απαίτησαν το 100% της αξίας. 

Τώρα που ακούγεται (και καπνός χωρίς φωτιά κλπ) θα παίξουν στα ομόλογα και στα αμοιβαία και τα άλλα τοξικά για να αισχροκερδήσουν από και εις βάρος των  απλών αποταμιευτών.

Έχουμε θέσει το ερώτημα, από αυτό το φιλόξενο βήμα, το απλό και αφελές ερώτημα να μας πουν:



undefinedΠόσοι τραπεζίτες, πολιτικοί, σύμβουλοι και παρατρεχάμενοι υπουργών, μέλη των οικογενειών τους, φίλοι γνωστοί, μεγαλοεργολάβοι, καναλάρχες, παπαγαλάκια δημοσιολόγοι και οι κατά καιρούς λεγόμενοι "αναγνωρίσιμοι" είχαν ομόλογα, πότε τα αγόρασαν, πόσα έχασαν από το κούρεμα ή εάν όλοι αυτοί αγόρασαν τα υπομειωμένα και κέρδισαν από όλους εμάς τους αφελείς.

Η ημέρα της κρίσης θα έλθει και ας νομίζουν μερικοί ότι είναι ισχυροί. 

Το ακροτελεύτιο άρθρο του συντάγματος, εάν και όποτε ο κυρίαρχος λαός το χρησιμοποιήσει θα είναι η νέμεσις που θα αποκαθάρει την ψυχή από το φόβο από όλες τις δολοπλοκίες που έχουν μηχανευθεί όλοι αυτοί οι δοσίλογοι προδότες της μεταπολιτευτικής περιόδου.

Συνήθως υβρίζουμε τους ξένους δανειστές τοκογλύφους και κάθε έναν που μας επιβουλεύεται γεωστρατηγικά, οικονομικά και κυρίως εθνικά. Αυτό είναι το λάθος μας. 


Εμείς έπρεπε να είμαστε οι πρώτοι που θα έπρεπε να τους καταγγείλουμε στη τρόικα και να εισπράξουν τα δέκα δισ ευρώ (και βάλε) και όχι να ανεχθούμε να τα πληρώσουν τα ασφαλιστικά μας ταμεία και ο κρατικός προϋπολογισμός τα μπατακτζίδικα δάνειά τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου