Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013

"Ακομμάτιστους" ......υποψήφιους δημάρχους ζητούν οι πολίτες

Περίπου 7 στους 10 υποστηρίζουν πως στις δημοτικές εκλογές θα ψηφίσουν υποψήφιο που δεν έχει σχέση με τα κόμματα και την πολιτική. 
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Kapa Research για το ΒΗΜΑ της Κυριακής το 67,4% των ερωτηθέντων απαντά πως θα στηρίξει τον υποψήφιο που δεν θα έχει σχέση με την πολιτική και τα κόμματα.
Η μέτρηση αυτή έρχεται την στιγμή που η κυβέρνηση και ο υπουργός Εσωτερικών ετοιμάζεται να αλλάξει το σύστημα στις αυτοδιοικητικές εκλογές με δύο ενιαία ψηφοδέλτια με στόχο...
.... όπως έχει δηλώσει ο Γ. Μιχελάκης να «σπάσουν» οι κομματικές γραμμές «Υπήρξαν κάποιες σκέψεις του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με στόχο να απαλλαγεί η Αυτοδιοίκηση από τις όποιες κομματικές εξαρτήσεις και να δοθεί στους δημότες η δυνατότητα να επιλέγουν τους ικανούς και τους άξιους, τους καταξιωμένους στις τοπικές κοινωνίες, χωρίς περιορισμούς. 
Να μπορεί, δηλαδή, ο κάθε δημότης να επιλέγει ακόμη και υποψηφίους που προέρχονται από διαφορετικούς συνδυασμούς» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξη στην εφημερίδα των συντακτών,
Παράλληλα και σύμφωνα με την δημοσκόπηση το 44,9% εκτιμά ότι στον δεύτερο γύρο των εκλογών θα ψηφίσει υποψήφιο ο οποίος θα προέρχεται από τον χώρο της κεντροαριστεράς, και το 31% υποψήφιο από την κεντροδεξιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου