Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΒΟΛΕΨΑΝ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ....!!!!‏

Βρέ μανία μέ τήν Μπιρμπίλη. Πάλι τήν βόλεψαν τά τσιράκια τῶν ξένων τοκογλύφων. Δέν χάνεται μέ τίποτα αυτή. Ἀπό κοντά στήν μάσα καί στήν ἁρπαγή καί τοῦ τελευταίου εἰσοδήματος τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ.

Μινώταυρος

Κανείς τελικά δεν χάνεται! Σίγουρα όχι η Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία θήτευσε ως υπουργός Περιβάλλοντος για ενάμιση χρόνο, με τη γνωριμία της με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να ξεκινά, όπως ακουγόταν τότε, από κάποια αίθουσα γυμναστηρίου.

Κι όχι μόνο δεν χάνεται, αλλά τοποθετείται σε μια αξιοζήλευτη, όσο και υψηλόβαθμη θέση: όπως έγινε γνωστό από δελτίο Τύπου του ΟΗΕ, η κα Μπιρμπίλη επελέγη από τον ίδιο τον Μπαν κι Μουν έπειτα από διεθνείς διαδικασίες επιλογής, να αναλάβει Εκτελεστική Γραμματέας της Σύμβασης της Βιέννης για την προστασία του στρώματος του όζοντος και το Πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ για τις ουσίες που καταστρέφουν τη στοιβάδα του όζοντος.

Υπενθυμίζεται πως μετά τη λήξη θητεία της στο υπουργείο, η θλιμμένη τότε κα Μπιρμπίλη δεν έμεινε θλιμμένη για πολύ, καθώς τοποθετήθηκε από τον “πρωταγωνιστή του Καστελόριζου”  (ΕΧΕΙ ΕΞΩΓΑΜΟ ΑΝΗΨΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ )...

....στη θέση του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ελλάδα στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Το πράγμα είχε και συνέχεια, αφού μετά την επιστροφή της από το Παρίσι και τον ΟΟΣΑ, δημοσιεύματα την ήθελαν να έχει βρει νέα “στέγη” στο υπουργείο Εξωτερικών, ως εμπειρογνώμονας, αφού “είχε περάσει κάποτε με διαγωνισμό, και μάλιστα χάρη σε αυτήν την επιτυχία γνωρίστηκε με τον Γιώργο Παπανδρέου, που τότε ήταν ΥΠΕΞ, και έκτοτε έγιναν αχώριστοι”.

Η μετάθεσή της για 18 ολόκληρους μήνες στο Παρίσι αμείφθηκε αν μη τι άλλο πλουσιοπάροχα, μιας και εισέπραττε μισθό 7.500 ευρώ τον μήνα, συν 1.000 ευρώ για το επίδομα τέκνου, καθότι είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, του οποίου το Ελληνικό Δημόσιο έχει την ευθύνη να καλύπτει τα δίδακτρα. 


Επίσης, απολάμβανε δωρεάν στέγαση, η οποία καλυπτόταν από τον κρατικό κορβανά, ένα αυτοκίνητο με προσωπικό οδηγό, αλλά και έναν μάγειρα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου