Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Αλήθεια θα κάτσει ο Ελληνικός λαός να του πάρουν το σπίτι και να το δώσουν στους τοκογλύφους;

 Το GreekMoney.gr δικαιώνεται. 


Το σχέδιο Παπανδρέου, Σαμαρά, Βενιζέλου είναι το εξής: 


Η ιδιωτική ακίνητη περιουσία της Ελλάδας εκτιμάται στα 600 δισ. ευρώ. Είπαν οι Γερμανοί. 


Βάλτε τέτοιους φόρους ώστε να πάρουμε εμείς τα 400 δισ. ευρώ του χρέους του Ελληνικού δημοσίου, εκ των οποίων τα 200 είναι τόκοι. 


Αλήθεια θα κάτσει ο Ελληνικός λαός να του πάρουν το σπίτι και να το δώσουν στους τοκογλύφους; 


Ή θα ζητήσει εκλογές και να στείλει το δίδυμο Σαμαρά - Βενιζέλου στα τάρταρα της ιστορίας;


Παγίδες και κρυφές επιβαρύνσεις κρύβει το σχέδιο για τη φορολογία ακίνητων που θα αντικαταστήσει από το 2014 το χαράτσι της ΔΕΗ και το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

Το υπουργείο Οικονομικών μετά από πολλούς μήνες έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα το τελικό σχέδιο του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων που θα τεθεί σε διαβούλευση ώστε ....
...μετά λίγο διάστημα να ψηφιστεί από τη Βουλή.

Ωστόσο πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι από τη σύνταξη του νομοσχεδίου ιδιοκτήτες και παράγοντες της αγοράς κάνοντας μία αποτίμηση των διατάξεων εντόπισαν αρκετές περιπτώσεις αδικιών.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, «το προσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων δρομολογεί τη μονιμοποίηση της δήθεν «έκτακτης» φορολογίας που επιβλήθηκε στην ακίνητη περιουσία κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Από το 2014 και εφεξής, η ακίνητη ιδιοκτησία, παρότι καταματωμένη από τα αλλεπάλληλα χαράτσια, ΦΑΠ κλπ. και απαξιωμένη από την οικονομική κρίση, καλείται να πράξει το αδύνατο: Να πληρώνει έως και 4 δις ετησίως στον «Πίθο των Δαναίδων» που ονομάζεται Ελληνικό Δημόσιο».

Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κύριος Στράτος Παραδιάς επισημαίνει ότι σημαντικό για την φύση του νέου φόρου είναι το ότι, όπως σε όλη την Ευρώπη πλην Γαλλίας, κάθε περιουσιακό στοιχείο έχει τη δική του φορολογική ταυτότητα και επιβάρυνση. Αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο που θα μπορούσε να συνεισφέρει, μαζί με τα άλλα αναγκαία μέτρα, στην επανεκκίνηση της κτηματαγοράς, και συνεπώς και ολόκληρης της οικονομίας.

Ο κ. Παραδιάς χαρακτηρίζει ως δήθεν αναλογικό τον προτεινόμενο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων καθώς επιβαρύνει υπέρμετρα τα οικόπεδα που σήμερα βρίσκονται στα αζήτητα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το προσχέδιο έχει ανάγκη από άμεσες αλλαγές που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την όποια εισπραξιμότητά του

Οι αναγκαίες παρεμβάσεις κατά την ΠΟΜΙΔΑ είναι οι εξής:

- Τα μακροχρόνια ξενοίκιαστα ακίνητα πρέπει να εξομοιωθούν με τα ημιτελή και να φορολογούνται με το 40% της φορολογικής επιβάρυνσης της οικείας ζώνης.

- Οι φορολογικοί συντελεστές για τα οικόπεδα πρέπει να μειωθούν στο μισό από όσο προβλέπει το προσχέδιο, δεδομένου ότι επιβαρύνονται πέραν πάσης πραγματικότητας. Σε πολλά από αυτά ο συντελεστής αξιοποίησης οικοπέδου (ΣΑΟ) πρέπει να μειωθεί στο επίπεδο του ισχύοντος Συντελεστή Δόμησης (ΣΔ) διότι στο λογισμικό του Ε9 έχει οριστεί αυθαίρετα και με απόλυτη αδιαφάνεια σε τιμή πολύ μεγαλύτερή του, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζεται η φορολογική επιβάρυνση.

- Για τα κάθε είδους διατηρητέα και ιστορικά κτίρια να καθοριστεί μειωτικός συντελεστής 0,40.

- Να αντικατασταθούν οι βεβαιώσεις των Δ.Ο.Υ. που ζητούνται για σύνταξη συμβολαίων ή άσκηση κάθε είδους αγωγών, με αυτόματα εκδιδόμενες βεβαιώσεις από την ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Σ., ιδιαίτερα για δίκες ασφαλιστικών μέτρων και αποβολής δύστροπων μισθωτών. Είναι δυνατόν για τέτοιες δίκες με μηνιαίο μίσθωμα π.χ. 200 ευρώ, να πρέπει ο ιδιοκτήτης - θύμα να εκλιπαρεί στις ουρές των εναπομεινασών Δ.Ο.Υ. για δύο βεβαιώσεις, εισοδήματος και Ενιαίου Φόρου?

- Να διατηρεί το δικαίωμα μείωσης του φόρου σύμφωνα με τα καθοριζόμενα κριτήρια και όποιος φορολογούμενος έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, προερχόμενες όμως από ανεξόφλητο ΦΑΠ, ΕΕΤΑ, και ΕΕΤΗΔΕ 2011-2013, από φόρους δηλαδή που βεβαιώθηκαν μέσα στο εφετεινό φορολογικό «τσουνάμι».

- Να καθοριστεί ποσοστό έκπτωσης 10% σε όσους κατορθώσουν να εξοφλήσουν εφάπαξ το φόρο, και όχι η προβλεπόμενη συμβολική έκπτωση 1,5%.

- Να αναγνωριστεί επί τέλους το μονομερές δικαίωμα των φορολογουμένων, να εκχωρήσουν στο Δημόσιο ακίνητο πλήρους κυριότητάς τους κατά 100%, για την εξόφληση οφειλομένων φόρων ΕΝΦΑ, ΦΑΠ, ΕΕΤΑ και ΕΕΤΗΔΕ των ιδίων και των μελών της οικογενείας τους, ποσού άνω των 50.000€ για το οποίο προβλέπεται εκτός από πλειστηριασμό περιουσίας, και φυλάκιση τριών (3) ετών, αν αποδεδειγμένα στερούνται μετρητών. Τυχόν υπερβάλλον ποσό να συμψηφίζεται με οφειλές φόρων των έως και δύο επομένων ετών.

Το GreekMoney.gr είχε αποκαλύψει πρώτο επί κυβερνήσεως Παπανδρέου το 2011 (4/10/2011)

To Colpo Grosso κυβέρνησης - τρόικας με τα ακίνητα των Ελλήνων!


του Γιάννη Τσαραγκλή - Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες επένδυσαν πολλά λεφτά στην ακίνητη περιουσία, πληρώνοντας εκατομμύρια στους τόκους των στεγαστικών δανείων. 


Δίνοντας μαύρα λεφτά στους εργολάβους (και τους πολεοδόμους συνεργάτες τους που σήμερα λυπόμαστε να τους στείλουμε εφεδρεία) μέσω του συστήματος των αντικειμενικών αξιών και της διαφοράς με την εμπορική αξία (αλλά η κυβέρνηση δεν αγγίζει τους εργολάβους χρηματοδότες της).

Η αγορά των ακινήτων στην Ελλάδα, λειτουργούσε σαν μια τράπεζα τοποθέτησης κεφαλαίων για ώρα ανάγκης, τα οποία η κάτοχοι τους δεν ήθελαν να τα έχουν ως ρευστό στις τράπεζες και τα χρηματιστήρια.  Με απλά λόγια αγόραζες με δάνειο ένα διαμερισματάκι εκτός της βασικής κατοικίας σου, για να μπορείς να το ρευστοποιήσεις σε μια δύσκολη κατάσταση της ζωής σου. Αυτό είναι ένας τίμιος μόχθος ενός εργασιακού βίου, γεμάτο ιδρώτα και πίκρα.

Σήμερα λοιπόν ήρθε για όλους τους Έλληνες αυτή η δύσκολη στιγμή στη ζωή τους και χρειάζεται να καταβάλουν τεράστιους φόρους στο πτωχευμένο από τους κυβερνώντες κράτος.  

Κανονικά λοιπόν ένας συνειδητοποιημένος φορολογούμενος πολίτης, για να αντεπεξέλθει θα αποφάσιζε να πουλήσει ένα από τα ακίνητα του, για να πληρώσει τις υποχρεώσεις του.

Η κυβέρνηση όμως - ερευνώνται τα κίνητρα της - μπλόκαρε την αγορά ακινήτων με εκατοντάδες φόρους και χαράτσια, εμποδίζοντας την να κινηθεί ελεύθερα και να παράγει αξίες και υπεραξίες. 

Δηλαδή εντελώς απερίσκεπτα αφαίρεσε διά της φορολογικής και ψυχολογικής βίας σε κάθε Έλληνα, τη δυνατότητα του να ρευστοποιήσει χωρίς εμπόδια ένα ακίνητο του για να έχει κεφάλαιο κίνησης. 

Το ίδιο ακριβώς έχει κάνει και η απίστευτη δορυφόρος της κυβέρνησης κολλητή του πρωθυπουργού ( που προσέλαβε πλήθος από ΜΚΟ) κ. Τίνα Μπιρμπίλη με την αγορά αυτοκινήτων, η οποία με την αλόγιστη αύξηση των τελών και άλλων χαρατσιών, κατέστρεψε σε μία νύχτα την περιουσία των Ελλήνων, αφαιρώντας τους τη δυνατότητα να πουλήσουν τα αμάξια τους, προκαλώντας μεγάλη ζημιά στα νοικοκυριά.

Αυτή η περίεργη φορολογική ομηρία των ακινήτων ( μάλιστα ο Βενιζέλος αυξάνει εκ νέου τις αντικειμενικές αξίες ελπίζοντας να πάρει μεγαλύτερο φόρο ή να δημεύσει περισσότερα σπίτια αυτών που δεν θα πληρώσουν ) που επιβάλλει η κυβέρνηση, εμποδίζει το κράτος να εισπράξει τα λεφτά που ζητά μέσα από φόρους. 

Επομένως η ίδια η κυβέρνηση Παπανδρέου - Βενιζέλου, με τις αποφάσεις της δείχνει ότι δεν θέλει να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους. Γιατί εάν το ήθελαν, θα μείωναν τους εκατοντάδες φόρους στα ακίνητα ( που δεν πρόκειται να τους πάρουν αφού δεν θα υπάρχει ρευστό) και θα απελευθέρωναν τις αγοραπωλησίες στo real estate, παίρνοντας αλλιώς το χρήμα φορολογώντας την πράξη. Έτσι θα κινούνταν η αγορά ακινήτων και μαζί με αυτή εκατοντάδες επαγγέλματα, αλλά και οι τράπεζες.

Από τη στιγμή όμως που η κυβέρνηση Παπανδρέου - Βενιζέλου ακολουθεί με απίστευτη εμμονή την φορομπηχτική πολιτική ασφυξίας της αγοράς ακινήτων, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι έχουν σχέδιο να δημεύσουν την ακίνητη περιουσία χιλιάδων ή και εκατομμυρίων Ελληνικών νοικοκυριών - που λόγω ανεργίας και κρίσης - δεν θα μπορέσουν να εκπληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.  

Εάν το κράτος λοιπόν καταφέρει και δημεύσει τα ακίνητα των Ελλήνων, επειδή η Ελληνική οικονομία είναι ήδη ΥΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ στην τρόικα, τα ακίνητα θα περάσουν στα χέρια των τοκογλύφων δανειστών μας! Αυτό είναι το colpo grosso !

ΥΓ: Η πρόταση της τρόικας να μειωθούν οι βασικοί μισθοί, οδηγεί στην αδυναμία των νοικοκυριών να ανταποκριθούν στους φόρους και τα χαράστια ακινήτων και άρα να μην μπορούν να τους πληρώνουν και να μετατραπούν σε ληξιπρόθεσμους οφειλέτες του δημοσίου, το οποίο θα προχωρήσει σε δήμευση της ακίνητης περιουσίας. 

Οι φοροφυγάδες δεν θίγονται γιατί θα έχουν να δίνουν το μικρό σχετικά χαράτσι, σε σχέση με όσα έχουν κλέψει!

http://www.greekmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου