Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Μητρόπουλος: Αν είναι να φτάσουν 200 ευρώ οι μισθοί και οι συντάξεις...…ναι στην δραχμή!

«Παράθυρο» στη δραχμή, άφησε άνοιχτό και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας για «πατριωτική σκέψη», αν είναι οι μισθοί να φτάσουν τα 200 ευρώ!

Στο ερώτημα του βουλευτή του ΚΚΕ κ. Θανάση Παφίλη, τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ «που λέει πάση θυσία εντός του ευρώ» εάν η καταγγελία των μνημονίων θέσει ζήτημα εξόδου της χώρας από την Ε.Ε., ο κ. Μητρόπουλος απαντά: «Δεν λέμε πάση θυσία. 
Είπαμε θα δούμε τι θα μας πει...».
Οι αναφορές του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση που ανέφερε: «Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο άκουσα πριν από λίγο -και τον άκουσε και όλο το Ελληνικό Κοινοβούλιο- τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μητρόπουλο να αφήνει με τις λέξεις «θα δούμε» ορθάνοιχτο το «παράθυρο», ότι μπορεί να είναι, ή μάλλον είναι στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, το ζήτημα εξόδου της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Αυτό το οποίο εμείς τού λέμε είναι ....
...ότι δεν θα επιτρέψουμε σε σας, κύριε Μητρόπουλε, ούτε στο κόμμα το οποίο εκπροσωπείτε, να κάνετε την Ελλάδα τριτοκοσμική χώρα».
vroutsis
Ολόκληρος ο διάλογος στην Βούλη:
-Θανάσης Παφίλης: «...Τι θα κάνετε, λοιπόν, που όλα αυτά τα οποία καταγγέλλετε – και σωστά τα καταγγέλλετε – είναι η επίσημη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που λέει: «ή αυτά ή δεν έχει, σήκω και φύγε»; Εσείς τι λέτε; Πάση θυσία μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Άρα, θα υποχρεωθείτε και θα εφαρμόσετε και αυτά».
-Αλέξης Μητρόπουλος: «Δεν είπαμε πάση θυσία, είπαμε θα δούμε τι θα μας πει...».
-Θανάσης Παφίλης: «Το «θα δούμε» το λέτε προεκλογικά στα μπαλκόνια και στο Τέξας στο Αμερικάνικο Επιμελητήριο. Και όταν πάτε στο Σελ, τα λέτε διαφορετικά!».
newego LARGE t 1101 40609536














Στην συνέχεια ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε: «Τελειώνοντας, είμαι από αυτούς που απήντησαν στον κ. Παφίλη, όταν μου απευθύνθηκε για τη «θυσία στο ευρώ», λέγοντάς του ότι η θυσία μας είναι έως του σημείου να μην εισέλθει όλη η Ελλάδα σε γενικευμένη «ειλωτία». 
Άρα, με μισθούς του διακοσάρικου, με συντάξεις του διακοσάρικου, με γενικευμένη εξαθλίωση, οι προβληματισμοί θα είναι έντονοι. 
Και νομίζω ότι και εσείς είστε ευαίσθητοι. 
Και νομίζω ότι όλοι πρέπει να σκεφθούμε πατριωτικά. 
Όλοι λέμε ότι εκεί θα δώσουμε τη μάχη. 
Όλοι λέμε ότι μας κατέστρεψε το μνημόνιο. 
Όλοι λέμε ότι οι σχεδιαστές του μνημονίου είχαν σχέδιο να καταρρεύσει το ασφαλιστικό σύστημα.
 Είχαν σχέδιο να προσφέρουν μήνα με το μήνα οι συνταξιούχοι μας με τη σύνταξή τους για να αποπληρώσουν το χρέος. 
Αυτός, όμως, ο περήφανος λαός με πατριωτικές, δημοκρατικές, συλλογικές, βαθιά συλλογικές διαδικασίες θα το σκεφθεί. Άρα, τώρα θα δώσουμε τη μάχη» και πρόσθεσε «Σκεφτόμαστε να δώσουμε έμμεσα τη μάχη. 
Σκεφτόμαστε ότι πρέπει να τους μετακυλήσουμε την ευθύνη που μας κατέστρεψαν.
 Είναι ένας πρόσθετος λόγος ότι μέσα από εκεί θα τους πούμε: «Μας καταστρέψατε με την αρχιτεκτονική του νομίσματος, με τη λειτουργία του νομίσματος, με το μνημόνιό σας και θα μας αποζημιώσετε». 
Και τότε, αφού μας αποζημιώσουν, αφού δώσουμε τη μάχη, τότε ο κυρίαρχος λαός μπορεί να σκεφθεί κι άλλα πράγματα».
Ενώ όμως έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ με μια περίτεχνη αναστροφή σημείωσε: «Αυτό δεν σημαίνει αλληθωρίζω με τη δραχμή. 
Αυτό σημαίνει ότι εντός, εκεί που καταστραφήκαμε θα πρέπει να απαιτήσουμε τη διάσωσή μας. 
Και οι λαοί έχουν τις διεξόδους τους. 
Οι λαοί έχουν τους δρόμους τους και τους τρόπους τους κυρίαρχα, αυτοδύναμα να πάνε μπροστά. Και δεν θα το λέμε συνέχεια αυτό για να χωριζόμαστε οι Έλληνες. 
Θα πάμε ενωμένοι. 
Διότι κάποιοι έβαλαν σχέδιο να καταστρέψουν αυτόν τον περήφανο, ιστορικό λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου